Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αχτσιόγλου: Σε τρεις πυλώνες ο πολιτικός σχεδιασμός μας για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία

Αχτσιόγλου: Σε τρεις πυλώνες ο πολιτικός σχεδιασμός μας για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία
"Σε αυτή τη νέα περίοδο η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία μπορεί να αναλάβει το μερίδιο που της αναλογεί", σύμφωνα με την Ε. Αχτσιόγλου
«Η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία (Κ.ΑΛ.Ο.), πέρα από κρίσιμος άξονας του παραγωγικού μοντέλου που θέλουμε να υποστηρίξουμε, μπορεί να συμβάλει και στην υλοποίηση του κεντρικού μας σχεδίου για την ενίσχυση της εργασίας, για ποιοτικές και αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας», τονίζει σε συνέντευξή της στην Αυγή της Κυριακής, η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.
Η υπουργός,  με αφορμή την 2η έκθεση Κ.ΑΛ.Ο., που θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 11 Νοεμβρίου στους χώρους του παλαιού χρηματιστηρίου, επί της Σοφοκλέους, υπογραμμίζει πως «σε αυτή τη νέα περίοδο η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία μπορεί να αναλάβει το μερίδιο που της αναλογεί καθώς τα χαρακτηριστικά της την καθιστούν προνομιακό φορέα παραγωγικής ανασυγκρότησης».
Μάλιστα, τονίζει πως «ο πολιτικός σχεδιασμός μας για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία εδράζεται σε τρεις πυλώνες: την καταπολέμηση της ανεργίας, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και την ένταξη προσφύγων και μεταναστών στον κοινωνικό ιστό», στόχοι που θα υπηρετηθούν με στοχευμένες δράσεις.
Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι θα δημιουργηθούν Κέντρα Στήριξης Κ.ΑΛ.Ο. από τους ίδιους φορείς της νέας αυτής μορφής οικονομίας και για αυτό τον σκοπό θα επιδοτηθούν από το υπουργείο Εργασίας με 127.000 ευρώ για 30 μήνες.
Επιπλέον, αναφέρει ότι «δημιουργούμε ένα καινοτόμο «στρατηγείο», τον Εθνικό Μηχανισμό για την Κ.ΑΛ.Ο., για τη συλλογή και επεξεργασία στατιστικών δεδομένων, την παρακολούθηση, την αξιολόγηση και τη χάραξη πολιτικής στον τομέα αυτόν», «υλοποιούμε άμεσα συγκεκριμένες δράσεις χρηματοδότησης» και μάλιστα τον Δεκέμβριο ενεργοποιείται η 1η δράση επιχορήγησης και υποστήριξης των υφιστάμενων φορέων Κ.ΑΛ.Ο. με προϋπολογισμό 27 εκατ. ευρώ, ενώ «σχεδιάζουμε ένα νέο πρόγραμμα επιχορήγησης των υφιστάμενων Κ.ΑΛ.Ο. αποκλειστικά για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ξεχωριστός είναι ο προϋπολογισμός, ύψους 2 εκατ. ευρώ, και ο σχεδιασμός για την πρόσληψη ατόμων με αναπηρίες στις επιχειρήσεις αυτές».
Ακόμη, σε συνεργασία με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων διαμορφώνεται το πλαίσιο ώστε να χορηγούνται εγγυητικές επιστολές στις Κ.ΑΛ.Ο. για τη συμμετοχή και εκτέλεση έργων σε διαγωνισμούς του Δημοσίου, ενώ ενεργοποιείται το Ταμείο Κοινωνικής Οικονομίας, που θα έχει σκοπό τη χρηματοδότηση προγραμμάτων και δράσεων μέσα από τη χορήγηση μικρο-πιστώσεων, μικρο-δανείων (micro-financing) για επενδυτικές δαπάνες και κεφάλαια κίνησης.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης