Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Το Twitter διέγραψε λογαριασμούς που καλούσαν σε αποχή από τις ενδιάμεσες εκλογές (6/11)

ΗΠΑ: Το Twitter διέγραψε λογαριασμούς που καλούσαν σε αποχή από τις ενδιάμεσες εκλογές (6/11)
Οι συγκεκριμένοι λογαριασμοί φέρονται να περιείχαν μηνύματα, που αποθάρρυναν τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν στις ενδιάμεσες εκλογές (6/11)
Xιλιάδες αυτόματους λογαριασμούς στις ΗΠΑ, πολλοί από τους οποίους εμφανίζονταν να ανήκουν σε Δημοκρατικούς, κατάργησε το Twitter
Οι συγκεκριμένοι λογαριασμοί φέρονται να περιείχαν μηνύματα, που αποθάρρυναν τους ψηφοφόρους από το να πάνε να ψηφίσουν την Τρίτη (6/11/2018) στις ενδιάμεσες εκλογές οι οποίες προμηνύονται δύσκολες για τους Ρεπουμπλικάνους, ανέφεραν ΜΜΕ.
Το Twitter ανέφερε πως «κατάργησε λογαριασμούς που προσπαθούσαν να διοχετεύσουν λανθασμένες πληροφορίες με αυτόματο τρόπο -- παραβιάζοντας τους κανονισμούς μας».
Σύμφωνα με το CNN, η επιτροπή των Δημοκρατικών για την προεκλογική εκστρατεία ήταν εκείνη που ειδοποίησε το Twitter για την ύπαρξη αυτών των λογαριασμών, που καταργήθηκαν τον Σεπτέμβριο και στις αρχές Οκτωβρίου.
Το δίκτυο των λογαριασμών φαίνεται πως κατευθυνόταν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, διευκρίνισε το Twitter χωρίς να αναφέρει άλλα στοιχεία.
Έπειτα από τις κατηγορίες για χειραγώγηση από τη Ρωσία της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ το 2016, το Twitter λέει ότι επιδίωξε τους τελευταίους μήνες να διαγράψει τους λανθασμένους ή αυτόματους λογαριασμούς που είχαν σκοπό να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη ενόψει των εκλογών αυτών.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Donald Trump διαμαρτυρήθηκε πρόσφατα πως το Twitter κατάργησε λογαριασμούς υποστηρικτών του.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης