Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος: Η κυβέρνηση παρουσιάζει εικόνα Βαβέλ - Εθνική συνεννόηση με το ΚΙΝΑΛ καταλύτη των εξελίξεων

Θεοχαρόπουλος: Η κυβέρνηση παρουσιάζει εικόνα Βαβέλ - Εθνική συνεννόηση με το ΚΙΝΑΛ καταλύτη των εξελίξεων
"ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν συγκροτήσει μία κυβέρνηση χωρίς καμία προγραμματική συνοχή", τονίζει ο Θ. Θεοχαρόπουλος
«Η κυβέρνηση παρουσιάζει εικόνα Βαβέλ, με αντίθετες και αντιφατικές τοποθετήσεις Υπουργών», αναφέρει ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ,  Θ. Θεοχαρόπουλος, σε συνέντευξη του  στην εφημερίδα Karfitsa.
Όπως αναφέρει, «ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν συγκροτήσει μία κυβέρνηση χωρίς καμία προγραμματική συνοχή, αποδεικνύεται καθημερινά από τα ανθρώπινα δικαιώματα έως και τα κρίσιμα εθνικά θέματα.
Παραβιάζουν συνεχώς τη λογική και την πραγματικότητα.
Και δυστυχώς δεν είναι μόνο ότι αποπροσανατολίζει αλλά απαξιώνεται εντελώς η πολιτική στα μάτια των πολιτών».
Κληθείς να απαντήσει εάν θα ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών όταν θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή, αφού τονίζει ότι «απαιτείται υπευθυνότητα από όλους, να περιμένουμε πρώτα να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στην πΓΔΜ», συμπληρώνει ότι «όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή, θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ και, σταθμίζοντας όλα τα δεδομένα, θα αποφασίσουμε την τελική στάση».
Για τη δολοφονία ομογενή από Αλβανούς αστυνομικούς, ο κ. Θεοχαρόπουλος αναφέρει ότι έχει κατά καιρούς αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία και πως υπάρχουν συμφωνίες για τα δικαιώματά της που η αλβανική πλευρά οφείλει να τις τηρεί.
«Η απώλεια της ζωής του ομογενούς είναι ένα τραγικό γεγονός.
 Να το σεβαστούμε και να μην πυροδοτούνται εντάσεις.
Η αντίδραση της αλβανικής αστυνομίας εκ πρώτης όψεως μοιάζει ασύμμετρη και υπερβολική.
Πρέπει άμεσα να διευκρινιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό, να διαλευκανθεί πλήρως και να αποδοθεί δικαιοσύνη», σημειώνει χαρακτηριστικά και υπογραμμίζει ότι «στο εσωτερικό της χώρας μας χρειάζεται ψυχραιμία.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να επικρατήσουν ακροδεξιές συμπεριφορές».
Αναφορικά με τις συντάξεις και το κλίμα των τελευταίων ημερών που παραπέμπει σε ακύρωση της περικοπής αλλά όχι για όλους τους συνταξιούχους, κατηγορεί την  κυβέρνηση ότι εμπαίζει ολόκληρη την κοινωνία.
Σύμφωνα με τον κ. Θεοχαρόπουλο, «ψήφισε την περικοπή των συντάξεων, εμείς την καταψηφίσαμε.
Φέραμε τροπολογία για την ακύρωση των περικοπών, αρνήθηκε να την ψηφίσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς διαπραγμάτευση θέσπισε την περικοπή και τώρα που έρχονται εκλογές σηκώνει μπαϊράκι απέναντι σε αυτά που ο ίδιος υπέγραψε».
Όσο για τα εξαγγελθέντα μέτρα του πρωθυπουργού από τη Θεσσαλονίκη, αναφέρει ότι «δεν είναι παρά μια νέα επιδοματική πολιτική ανακύκλωσης της φτώχειας», εκτιμώντας ότι «και αυτά τα μέτρα θα θυσιασθούν, έτσι που τα κατάφερε η κυβέρνηση, αλλιώς δεν θα γλιτώσουν ούτε οι νέες συντάξεις».
Κατά τον ίδιο, το πιο υποκριτικό είναι «η έφεση που άσκησε η κυβέρνηση δια της Υπουργού Εργασίας κατά της δικαστικής απόφασης που έκρινε παράνομη την κατάργηση των δώρων στις συντάξεις.
Εκεί η κυβέρνηση επιχειρηματολογεί υπέρ της κατάργησης, λέγοντας ότι το πρώτο μνημόνιο, που ο ΣΥΡΙΖΑ το έσκιζε στις πλατείες, ήταν σωτήριο για την οικονομία της χώρας!
Τόση κοροϊδία!».
Τέλος, περί εθνικών εκλογών και πως βλέπει την επόμενη μέρα για το ΚΙΝΑΛ, ο κ. Θεοχαρόπουλος τονίζει ότι «κατεβαίνεις στις εκλογές για να κερδίσεις, όχι διαλέγοντας κυβερνητικό εταίρο.
Αν είμαστε μέσα στις τρεις πρώτες δυνάμεις και δεν υπάρχει αυτοδυναμία λαμβάνοντας τη διερευνητική εντολή θα καταθέσουμε τη δική μας πρόταση διακυβέρνησης.
Με το Κίνημα Αλλαγής την επόμενη μέρα καταλύτη των εξελίξεων και με αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών θα μπορούμε να επιβάλλουμε την εθνική συνεννόηση με βάση ένα προοδευτικό πρόγραμμα διακυβέρνησης που θα οδηγήσει επιτέλους τη χώρα στην έξοδο από την κρίση».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης