Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αλιβιζάτος στο συνέδριο του Ποταμιού: Μην κλείνετε την πόρτα συνεργασίας με το ΚΙΝΑΛ - Ομιλίες προσκεκλημένων

Αλιβιζάτος στο συνέδριο του Ποταμιού: Μην κλείνετε την πόρτα συνεργασίας με το ΚΙΝΑΛ - Ομιλίες προσκεκλημένων
Το συνέδριο του Ποταμιού θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 4/11
Να μην κλείσουν την πόρτα στη συνεργασία με το Κίνημα Αλλαγής κάλεσε τον Στ. Θεοδωράκη και τα στελέχη του Ποταμιού ο καθηγητής Ν. Αλιβιζάτος, μιλώντας στο 3ο συνέδριο του Ποταμιού.
Ο ίδιος μίλησε για συνεργασία που μπορεί να μην ευοδώθηκε τώρα αλλά είναι απαραίτητη μπροστά στις προκλήσεις που έχει μπροστά της η χώρα, φέροντας ως παράδειγμα τη συνεργασία του σοσιαλιστή Αλέξανδρου Παπαναστασίου και του φιλελεύθερου Γ. Καφαντάρη.
 «Μην καταστρέψετε τις βελούδινες συνθήκες στις οποίες έγινε», είπε χαρακτηριστικά και μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι το διαζύγιο ήταν πολιτισμένο και «ας συνεχίσουμε μη τορπιλίζοντας τις πιθανότητες να τα ξαναβρούμε».
Ακόμη, ο κ. Αλιβιζάτος διαφώνησε με την κριτική που άσκησε το Ποτάμι στον Κώστα Σημίτη «ειδικά στις σημερινές συνθήκες και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ αναγνώρισε ότι ήταν σωστή η στάση του Ποταμιού στην υπόθεση του Γιάννου Παπαντωνίου και στην πλήρη διαλεύκανση όλων των περιπτώσεων διαφθοράς στο παρελθόν.
Περαιτέρω, στο συνέδριο μήνυμα έστειλε η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, η οποία αφού σημείωσε ότι «η τεχνολογία μου δίνει την ευκαιρία να είμαι μαζί σας ενώ η ηλικία μου την αφαιρεί αυτή την ευκαιρία», ανέφερε ότι «το κάθε πανεπιστήμιο είναι ο καθρέφτης της ιστορίας της χώρας του, αυτής που το δημιούργησε.
Η Ελλάδα δεν είναι Γαλλία.
Ας αναρωτηθούμε, λοιπόν, εάν το ελληνικό πανεπιστήμιο μπορεί να γίνει κάποτε απλώς ένα κανονικό πανεπιστήμιο σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά δεδομένα».
Η ίδια ανέφερε τους  βασικούς γνωστικούς κώδικες, που πρέπει να εφαρμόζονται από την πρώτη κιόλας βαθμίδα, προσθέτοντας  ότι κανένα από τα προτεινόμενα αυτά μέτρα δεν απαιτεί υπέρμετρο κόστος, φτάνει η αλλαγή νοοτροπιών και η απαγκίστρωση από χρόνιες αγκυλώσεις και «αν το Υπουργείο Παιδείας ονομαζόταν αυτό που πραγματικά είναι, δηλαδή Υπουργείο Δημόσιας Εκπαίδευσης, ίσως τότε οι εκάστοτε Υπουργοί να μην είχαν τον καθόλα καταστροφικό, θα έλεγα, οίστρο για μεταρρύθμιση», ενώ έθεσε μια ερώτηση τελειώνοντας «γιατί φοβάται η Ελλάδα την ιδιωτική ανωτάτη εκπαίδευση;
Αναλογίστηκαν οι κυβερνώντες ότι με αυτό τον τρόπο οδηγούν στο εξωτερικό φοιτητές, που έχουν την οικονομική δυνατότητα και όταν επιστρέφουν είναι αυτοί, οι οποίοι συγκριτικά απαξιώνουν κατά κάποιο τρόπο τα ελληνικά πανεπιστήμια».
Από την πλευρά του, ο Θ. Βερέμης, ιστορικός και ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, μιλώντας στο συνέδριο τόνισε ότι συμπλέει με το Ποτάμι στην απόφασή του να αποδεχτεί τη λύση που δόθηκε για το Μακεδονικό, ενώ ο  Αρίστος Δοξιάδης ανέφερε ότι το μεγάλο ερώτημα για το μέλλον της Ελλάδας για τα επόμενα 5 ή 10 χρόνια, δεν είναι ούτε γεωπολιτικό ούτε αν θα κυριαρχήσει κάποια ιδεολογία εθνικισμού ή διεθνισμού, αλλά  είναι το μοντέλο της ανάπτυξης.
«Θα ήθελα να δω το Ποτάμι να είναι ρητά το κόμμα της παραγωγικής μεσαίας τάξης», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Δοξιάδης.
Επίσης, στο συνέδριο μίλησαν ο Στ.  Μάινας και ο Νίκος Δήμου, που μέσω επιστολής του υπογράμμισε ότι το «Ποτάμι» είναι κόμμα του ορθού λόγου και το στηρίζει.
Σημειώνεται ότι το συνέδριο συνεχίζεται με τις τοποθετήσεις αντιπροσώπων και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 4/11 με τους χαιρετισμούς των κομμάτων και την επανεκλογή του Στ. Θεοδωράκη και των νέων οργάνων του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης