Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διπλασιάστηκαν στα 6,88 δισ. δολάρια τα λειτουργικά κέρδη της Berkshire Hathaway το 3ο τρίμηνο του 2018

Διπλασιάστηκαν στα 6,88 δισ. δολάρια τα λειτουργικά κέρδη της  Berkshire Hathaway το 3ο τρίμηνο του 2018
Τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 6,88 δισ. δολάρια από 3,44 δισ. το προηγούμενο έτος και υψηλότερα από τα 6,11 δισ. που ανέμενε η  Wall Street
Διπλασιάστηκαν τα λειτουργικά κέρδη της Berkshire Hathaway, της εταιρείας που διαχειρίζεται ο δισεκατομμυριούχος Warren Buffett κατά το τρίτο τρίμηνο του 2018 σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2017.
Τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 6,88 δισ. δολάρια από 3,44 δισ. το προηγούμενο έτος και υψηλότερα από τα 6,11 δισ. που ανέμενε η  Wall Street.
Ώθηση στην ενίσχυση της κερδοφορίας έδωσε η μείωση της φορολογίας και οι μικρότερες ασφαλιστικές υποχρεώσεις της εταιρείας σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.
Το 2017 η εταιρεία κατέγραψε μεγάλες απώλειες λόγων των τριών τυφώνων στις ΗΠΑ και του σεισμού στο Μεξικό.
Τα ασφαλιστικά κέρδη ανήλθαν κατά το τρίτο τρίμηνο του 2018 στα 441 εκατ. δολάρια σε σχέση με ζημιές ύψους 1,4 δισ. δολαρίων το 2017.
«Είναι μία από τις μεγαλύτερες αναφορές τριμηνιαίων κερδών που έχουν δημοσιοποιηθεί ποτέ από μια αμερικανική εταιρεία», δήλωσε ο Bill Smead, διευθύνων σύμβουλος της Smead Capital Management στο Σιάτλ και μέτοχος της Berkshire.
Ο Smead σημείωσε ότι ο Buffett έχει αναφέρει στους επενδυτές πως οι αλλαγές της φορολογικής πολιτικής από τον Trump θα ενισχύσουν τη Berkshire και θα είναι γενικά θετικές για την εταιρεία.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης