Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαζαρίδης (ΝΔ): Η περήφανη διαπραγμάτευση Τσίπρα - Βαρουφάκη - Καμμένου μας κόστισε τουλάχιστον 100 δισ. ευρώ

Λαζαρίδης (ΝΔ): Η περήφανη διαπραγμάτευση Τσίπρα - Βαρουφάκη - Καμμένου μας κόστισε τουλάχιστον 100 δισ. ευρώ
"H κυβέρνηση θα πάει σε εκλογές μέσα σε ένα κλίμα πόλωσης και παροχολογίας", σύμφωνα με τον Μ. Λαζαρίδη
«H περήφανη διαπραγμάτευση Τσίπρα - Βαρουφάκη - Καμμένου, μας κόστισε τουλάχιστον 100 δισ. ευρώ», ενώ μέσα σε έναν χρόνο το χρέος μας  αυξήθηκε 27,3 δισ. ευρώ, ανέφερε μιλώντας στον "ΣΚΑΙ" o Μακάριος Λαζαρίδης, σύμβουλος επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Αναφερόμενος στην κατάσταση της οικονομίας, αφού πρώτα σημείωσε ότι «ο λαϊκισμός και ο κρατισμός διαλύουν τη Δημοκρατία και την οικονομία», τόνισε «πρώτα απ' όλα να μην ξεχνάμε ότι η  περήφανη διαπραγμάτευση Τσίπρα - Βαρουφάκη - Καμμένου, μας κόστισε τουλάχιστον 100 δισ. ευρώ.
Σε όσους υποστηρίζουν ότι η οικονομία πηγαίνει καλά τονίζω ότι μέσα σε έναν χρόνο (Σεπτέμβριος 2016 - Σεπτέμβριος 2017), το χρέος μας - παρά τα εξοντωτικά υπερπλεονάσματα - αυξήθηκε 27,3 δισ. ευρώ, ενώ το κόστος μισθοδοσίας στο Δημόσιο το πρώτο εννιάμηνο του 2018, σε σύγκριση με το αντίστοιχο του 2017, αυξήθηκε 528.000.000 ευρώ.
Την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση μιλά για υπερπλεόνασμα.
Ξεχνά όμως να πει ότι αυτό προέρχεται επειδή το Κράτος δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις του προς τρίτους, δεν εκδίδει 300.000 εκκρεμείς κύριες και επικουρικές συντάξεις, ενώ υπερφορολογεί τους πολίτες».
Σχετικά με το θέμα των συντάξεων και την επιστροφή των αναδρομικών o κ. Λαζαριδης σημείωσε χαρακτηριστικά «ακούω ότι συζητάμε για το εάν οι πιστωτές θα μας επιτρέψουν να μην κοπούν οι συντάξεις.
Δεν βγήκαμε - όπως ισχυρίζεται η Κυβέρνηση - από τα Μνημόνια στις 21 Αυγούστου;
Γιατί χρειάζεται λοιπόν να συζητάμε με τους πιστωτές μας;
Είμαστε στις αγορές;
 Μπορεί η χώρα να βγει στις αγορές;
Την ίδια στιγμή η κ. Αχτσιόγλου, στην έφεση που κατέθεσε εναντίον τής επιστροφής των αναδρομικών στους συνταξιούχους αναγνωρίζει ότι οι περικοπές των συντάξεων, στα δυο πρώτα Μνημόνια, έγιναν για το δημόσιο συμφέρον και για να αποτραπεί η πλήρης κατάρρευση των νοικοκυριών στην Ελλάδα.
Πήρε 10 χρόνια στον κ. Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ, για να καταλάβει τι συνέβη».
Τέλος, για το κλίμα που εκτιμά ότι θα επικρατήσει προεκλογικά ο κ. Λαζαρίδης ανέφερε ότι «η κυβέρνηση θα πάει σε εκλογές μέσα σε ένα κλίμα πόλωσης και παροχολογίας χωρίς πραγματικά να την ενδιαφέρει τι θα γίνει την επόμενη ημέρα».
«Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα.
Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται», πρόσθεσε.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης