Τελευταία Νέα
Διεθνή

AFP: Πάνω από 20 τα θύματα της κακοκαιρίας στην Ιταλία - Σε εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι ζημιές

AFP: Πάνω από 20 τα θύματα της κακοκαιρίας στην Ιταλία - Σε εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι ζημιές
Περισσότεροι από 160.000 κάτοικοι έμειναν χωρίς ρεύμα για ώρες ενώ αρκετές πόλεις στην επαρχία Μπελούνο αποκλείστηκαν έπειτα από κατολίσθηση 
Περισσότεροι από 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την τελευταία εβδομάδα στην Ιταλία, λόγω των σκληρών καιρικών συνθηκών που επικρατούν με θυελλώδεις ανέμους και ισχυρές χιονοπτώσεις και βροχοπτώσεις.
Την Παρασκευή έχασαν τη ζωή τους μια γυναίκα 87 ετών και μια Γερμανίδα τουρίστρια 62 ετών, από κεραυνό στη Σαρδηνία ενώ τα περισσότερα θύματα καταπλακώθηκαν από δένδρα.
Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο (Afp), οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.
Εκατοντάδες δένδρα ξεριζώθηκαν στα όρη Δολομίτες λόγω των θυελλωδών ανέμων, με τον κυβερνήτη της επαρχίας Βενέτο να δηλώνει πως το τοπίο θυμίζει καταστροφές μετά από σεισμό.
Περίπου 160.000 κάτοικοι της περιοχής έμειναν χωρίς ρεύμα για ώρες ενώ αρκετές πόλεις στην επαρχία Μπελούνο αποκλείστηκαν έπειτα από κατολίσθηση, καθώς πέτρες σκέπασαν έναν ορεινό δρόμο.
Οι πλημμύρες στη Σικελία οδήγησαν στο κλείσιμο των σχολείων, ενώ στη Γένοβα οι ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ .

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης