Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Παρά τα ισχυρά κέρδη, το επενδυτικό κλίμα στην Ευρώπη επιδεινώνεται

CNBC: Παρά τα ισχυρά κέρδη, το επενδυτικό κλίμα στην Ευρώπη επιδεινώνεται
Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε κατά 6% τον Οκτώβριου του 2018
Παρά τα ισχυρά κέρδη του τρίτου τριμήνου για τις περισσότερες εταιρείες στην Ευρώπη, οι μετοχές κινήθηκαν πτωτικά τον Οκτώβριο.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε τον προηγούμενο μήνα κατά 6% παρά την ισχυρή άνοδο κατά 1,7% την τελευταία συνεδρίαση του μήνα.
«Η μείωση της εισαγωγών της Κίνας από την ευρωζώνη, η κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων και η Ιταλία έχουν επιβαρύνει την ευρωπαϊκή ανάπτυξη και το κλίμα.
Υπάρχει πεδίο για ανάκαμψη, αλλά κάτι πρέπει να αλλάξει» επισημαίνεται σε ανάλυση της J.P. Morgan Asset Management.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC, έως τις 30 Οκτωβρίου, 125 εταιρείες από τον δείκτη Stoxx 600 ανέφεραν κέρδη για το τρίτο τρίμηνο.
Από αυτές, το 48% κινήθηκε σύμφωνα με τις εκτιμήσεις σε αντίθεση με το 41% που δεν πέτυχε τους στόχους.
Ο εκτιμώμενος ρυθμός αύξησης των κερδών για τις ευρωπαϊκές μετοχές για την περίοδο αυτή είναι 14,2%, ενώ έξι από τους δέκα κλάδους του δείκτη είναι έτοιμοι να σημειώσουν βελτίωση των κερδών, σε σχέση με ένα έτος νωρίτερα.
Όσον αφορά το επενδυτικό κλίμα, ο κλάδος των αυτοκινήτων είναι πλέον ένας από τους λιγότερο αγαπητούς στην Ευρώπη, ενώ κατά το τρίμηνο ενισχύθηκαν οι ανησυχίες σχετικά με τις αρνητικές επιπτώσεις των ρυθμικών αλλαγών αλλά και την εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας.
Σύμφωνα με την Deutsche Bank, οι αναθεωρήσεις κερδών του 2019 για την Ευρώπη είναι αρνητικές για πρώτη φορά μετά τον Σεπτέμβριο του 2017.
Η εκτίμηση των αναλυτών είναι το EPS θα ενισχυθεί το 2019 και σε ετήσια βάση κατά 9,3% έναντι 9,6% που προβλεπόταν ένα μήνα νωρίτερα. Μάλιστα, οι αναλυτές αναμένουν μια επιβράδυνση το 2020 στο 8,1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης