Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: «Αγκάθι» τα δημογραφικά στοιχεία για την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ

tags :
Fitch: «Αγκάθι» τα δημογραφικά στοιχεία για την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ
Η Fitch Ratings προειδοποιεί για τα δημογραφικά στοιχεία στις ΗΠΑ
Τον κώδωνα του κινδύνου για τα δημογραφικά στοιχεία των Ηνωμένων Πολιτειών κρούει εκ νέου η Fitch Ratings, σε συνέχεια ανάλογων κινήσεων από τους υπόλοιπους οίκους αξιολόγησης.
Όπως αναφέρει σε έκθεσή του ο αμερικανικός οίκος, η πρωτοφανής γήρανση του πληθυσμού σε ουκ ολίγες πολιτείες θα περιορίσει όλο και περισσότερο την οικονομική ανάπτυξη κατά την επόμενη δεκαετία, με επιπτώσεις στα κρατικά έσοδα και τις δαπάνες/
Δεκαεπτά πολιτείες αναμένεται να είναι "υπερήλικες" μέχρι το 2026, σύμφωνα με το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των Φλόριντα, Μίτσιγκαν, Πενσυλβάνια και Οχάιο.
Η δημογραφική γήρανση αναμένεται να επιταχυνθεί τα επόμενα είκοσι χρόνια, καθώς η πληθυσμιακή ανάπτυξη επιβραδύνεται και η γενιά του «baby boomers» φθάνει σε ηλικία συνταξιοδότησης.
Οι μικρότερες πολιτείες όπως το Μέιν, το Βερμόντ, το Νιου Χάμσαϊρ και η Δυτική Βιρτζίνια, θα παρουσιάσουν το υψηλότερο ποσοστό πληθυσμού ηλικίας άνω των 65 ετών, έως το 2026, εκτιμάται.
«Ορισμένες μεγάλες πολιτείες αντιμετωπίζουν σημαντικές δημογραφικές προκλήσεις, με άνω του 20% επί του συνολικού πληθυσμού άνω των 65 ετών (που ορίζονται από τα Ηνωμένα Έθνη ως "υπερήλικες").
Επιπρόσθετα, ορισμένες πολιτείες θα μετατοπιστούν από τους αυξανόμενους πληθυσμούς σε ηλικία απασχόλησης σε μειώσεις κατά την επόμενη δεκαετία, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϋ.
Η δημογραφική γήρανση και η επιβράδυνση ή η μείωση του πληθυσμού σε ηλικία εργασίας θα περιορίσουν την αύξηση του ΑΕΠ.
Καθώς οι κρατικοί προϋπολογισμοί βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στους φόρους εισοδήματος και πωλήσεων, η βραδύτερη οικονομική ανάπτυξη θα συνδέεται σαφώς με την επιβράδυνση της αύξησης των εσόδων.
Παράλληλα, οι κρατικές δαπάνες θα αντιμετωπίσουν μεγαλύτερες πιέσεις από τις υψηλότερες απαιτήσεις περί υγειονομικής περίθαλψης και συνταξιοδότησης.
Η μετανάστευση θα μπορούσε να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην επιβράδυνση του ρυθμού της γήρανσης των ΗΠΑ.
Οι μετανάστες τείνουν να είναι νεότεροι από τον εγγενή πληθυσμό και έτσι παρέχουν άμεση ώθηση στον πληθυσμό σε ηλικία εργασίας», σχολιάζεται.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης