Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουάσιγκτον πιέζει τη Σ. Αραβία να χαλαρώσει τις κυρώσεις κατά του Κατάρ

Η Ουάσιγκτον πιέζει τη Σ. Αραβία να χαλαρώσει τις κυρώσεις κατά του Κατάρ
Πίεση των ΗΠΑ στο Ριάντ για τις κυρώσεις εναντίον του Κατάρ
Η κυβέρνηση του Προέδρου Donald Trump ασκεί ισχυρές πιέσεις στη Σαουδική Αραβία για χαλάρωση των κυρώσεων εναντίον του Κατάρ, όπως μεταδίδουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης -επικαλούμενα πηγές.
Ειδικότερα, αξιωματούχοι με γνώση του θέματος ανέφεραν πως οι ΗΠΑ «ασκούν πίεση» στο βασίλειο να «εξαλείψει» τη συνεχιζόμενη «πολιτική και οικονομική απομόνωση του Κατάρ», σε μία χρονική συγκυρία που το Ριάντ βρίσκεται εν μέσω παγκόσμιας κατακραυγής για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Jamal Khashoggi.
Επίσης, οι Σαουδάραβες καλούνται να «λάβουν μέτρα» για να τερματίσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις τους στην Υεμένη, ή τουλάχιστον να μετριάσουν τους παράγοντες που προκαλούν την τεράστια ανθρωπιστική κρίση στην ταλανιζόμενη χώρα.
Από τον Ιούνιο του 2017, όταν και το Κατάρ κατηγορήθηκε για χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, η Σαουδική Αραβία εφάρμοσε σε πλήρη οικονομικό και διπλωματικό αποκλεισμό του μικροσκοπικού πλούσιου πετρελαϊκού κράτους, σε συμφωνία με άλλα κράτη του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου -Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κουβέιτ, Μπαχρέιν, αλλά και Αίγυπτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης