Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Putin και Trump θα συζητήσουν για τη Συνθήκη INF κατά τη συνάντησή τους στο Παρίσι

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Putin και Trump θα συζητήσουν για τη Συνθήκη INF κατά τη συνάντησή τους στο Παρίσι
Ο υπουργός Εξωτετικών της Ρωσίας δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον έστειλε τις προηγούμενες μέρες στη Μόσχα τις ερωτήσεις της που αφορούν τους προβληματισμούς της για την Συνθήκη INF
Το ζήτημα της Συνθήκης για τις Πυρηνικές Δυνάμεις Μέσης Εμβέλειας (INF) ενδέχεται να συζητηθεί μεταξύ άλλων κατά τη συνάντηση των προέδρων Ρωσίας και ΗΠΑ τον ερχόμενο μήνα, όπως δήλωσε σήμερα (31/10) ο υπουργός Εξωτερικών της πρώτης, Sergey Lavrov.
Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν οι Vladimir Putin και Donald Trump θα ασχοληθούν με το ζήτημα κατά τη συνάντησή τους στις 11 Νοεμβρίου στο Παρίσι, ο κ. Lavrov απάντησε ότι «όλα θα συζητηθούν όταν συναντηθούν».
Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας πρόσθεσε ότι η Ουάσιγκτον έστειλε τις προηγούμενες μέρες στη Μόσχα τις ερωτήσεις της που αφορούν τους προβληματισμούς της για την Συνθήκη INF.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος Μη Διάδοσης και Ελέγχου Όπλων στο ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, Andrei Belousov, δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον «προετοιμάζεται για πόλεμο» και ότι η Ρωσία πρέπει να προετοιμαστεί ώστε να υπερασπιστεί την επικράτειά της, τις αρχές της και τις αξίες της.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα την πρόθεσή του να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη Συνθήκη INF, ισχυριζόμενος ότι η Ρωσία έχει παραβιάσει τη σχετική συμφωνία.
Από την πλευρά του, ο Ρώσος ομόλογός του, Vladimir Putin, δήλωσε ότι η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συνθήκη σημαίνει ότι «τίποτα δεν θα παραμείνει στον τομέα του ελέγχου των όπλων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης