Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τραπεζική Ένωση Ιταλίας: Η αύξηση της φορολογίας στις τράπεζες θα επηρεάσει ομόλογα και ανάπτυξη

Τραπεζική Ένωση Ιταλίας: Η αύξηση της φορολογίας στις τράπεζες θα επηρεάσει ομόλογα και ανάπτυξη
Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Τραπεζικής Ένωσης της Ιταλίας διαμηνύει ότι θα δώσει μάχη κατά της αύξησης των φόρων στις τράπεζες
Μήνυμα προς την ιταλική κυβέρνηση ότι θα δώσει μάχη για να μην αυξηθούν οι φόροι προς τις ιταλικές τράπεζες έστειλε η Τραπεζική Ένωσης της Ιταλίας, με αφορμή τα μέτρα που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του2019.
«Τα μέτρα στον προϋπολογισμό για αύξηση φόρων στις τράπεζες θα αποδυναμώσουν τους βασικούς αγορές κρατικών ομολόγων και θα περιορίσουν την ανάπτυξη» δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ένωσης.
Σύμφωνα με τον ίδιο «δεν γίνεται να αγνοηθεί η επίδραση του spread στις επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά.
Θα δώσουμε μάχη κατά οποιασδήποτε αύξησης των φόρων στις τράπεζες».
Η νέα νομοθεσία που τίθεται σε εφαρμογή από τον Ιανουάριο του νέου έτους αναβάλλει μέχρι το 2026 ένα μέτρο εξαιρετικά ευνοϊκό για τις ιταλικές τράπεζες, που προέβλεπε ότι εκπίπτουν από τη φορολογία οι ζημίες από τα κόκκινα δάνεια.
Σύμφωνα με αναλυτές το μέτρο θα διαβρώσει κάπως την κεφαλαιακή επάρκεια των ιταλικών τραπεζών, αλλά δεν πρόκειται να πλήξει την κερδοφορία τους.
Στόχος των συγκεκριμένων μέτρων είναι να αυξήσει ο κυβερνητικός συνασπισμός τα φορολογικά έσοδα κατά 3,3 δισ. ευρώ από τη φορολογία των τραπεζών.
Σύμφωνα με την ιταλική κυβέρνηση, το μέτρο αυτό εντάσσεται στις προσπάθειες της κυβέρνησης να καλύψει την αύξηση των κοινωνικών δαπανών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης