Τελευταία Νέα
Διεθνή

Standard Chartered: Ενισχύθηκαν κατά +37% τα κέρδη για το γ΄ 3μηνο 2018, στα 1,1 δισ. δολ. - Στα 2,2 δισ. δολ. τα έσοδα

Standard Chartered: Ενισχύθηκαν κατά +37% τα κέρδη για το γ΄ 3μηνο 2018, στα 1,1 δισ. δολ. - Στα 2,2 δισ. δολ. τα έσοδα
Τα καθαρά έσοδα από τόκους σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +8% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, στα 2,2 δισ. δολ.
Σημαντική άνοδο σημείωσαν τα κέρδη της Standard Chartered για το τρίτο τρίμηνο του 2018, καθώς η βρετανική τράπεζα παραμένει προσηλωμένη στη σημαντική βελτίωση της κερδοφορίας της κατά το τρέχον έτος.
Ειδικότερα, τα κέρδη προ φόρων της τράπεζας σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +37% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, στα 1,1 δισ. δολ. ενώ τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων ενισχύθηκαν κατά +10% στα 1,2 δισ. δολ.
Παράλληλα, τα καθαρά έσοδα από τόκους για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο 2018 ενισχύθηκαν κατά +8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, στα 2,2 δισ. δολ. ενώ τα λειτουργικά έσοδα σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +4% στα 3,8 δισ. δολ.
Για τους πρώτους εννέα μήνες του 2018, η Standard Charter εμφάνισε καθαρά έσοδα ύψους 6,6 δισ. δολ και λειτουργικά έσοδα 11,4 δισ. δολ. ενώ τα κέρδη προ φόρων για το ίδιο διάστημα αυξήθηκαν κατά +35% στα 3,4 δισ. δολ.
«Τα αποτελέσματα για τους πρώτους εννέα μήνες του έτους αντικατοπτρίζουν την εστίασή μας στη σημαντική βελτίωση της κερδοφορίας, της ποιότητας του ισολογισμού, της συμπεριφοράς και των οικονομικών αποδόσεων», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Bill Winters, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
«Η ετήσια αύξηση των εσόδων ήταν ελαφρώς χαμηλότερη το τρίτο τρίμηνο, επηρεασμένη από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή, και παραμένουνε σε εγρήγορση για τις ευρύτερες γεωπολιτικές αβεβαιότητες που επηρέασαν το συναίσθημα σε ορισμένες από τις αγορές μας», πρόσθεσε ο CEO της τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης