Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αχτσιόγλου: Συζητάμε την ακύρωση και όχι την αναβολή της απομείωσης της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις

Αχτσιόγλου: Συζητάμε την ακύρωση και όχι την αναβολή της απομείωσης της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις
Η υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι αυτό που συζητείται είναι η ακύρωση του μέτρου για τη μείωση των συντάξεων και όχι η αναβολή του 
Την αισιοδοξία της σχετικά με την εφαρμογή του μέτρου για τη μείωση των συντάξεων εξέφρασε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.
«Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο αυτήν τη στιγμή, επιδιώξαμε και νομίζω ότι πετυχαίνουμε πια τις συναινέσεις που χρειαζόμασταν και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προκειμένου να αποφύγουμε το αχρείαστο μέτρο της απομείωσης της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις» δήλωσε σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.
«Αυτό που συζητάμε είναι η ακύρωση του μέτρου και όχι η αναβολή του» υπογράμμισε η υπουργός Εργασίας και συμπλήρωσε: «αποδείξαμε και έχει γίνει αποδεκτό ότι διαρθρωτικά το μέτρο δεν είναι αναγκαίο, άρα δεν χρειάζεται στο ασφαλιστικό σύστημα, διότι πλέον εξασφαλίστηκε η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά του.
Και στο δεύτερο σκέλος που αφορά το δημοσιονομικό, αναγνωρίζεται η επίτευξη των στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2019 και τα επόμενα χρόνια.
Επιτυγχάνονται συναινέσεις και αποδέχονται και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις μας, αλλά και την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων».
Η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε, επίσης ότι έχει διασφαλιστεί έξτρα δημοσιονομικός χώρος «της τάξης των 700 εκατ. ευρώ το ελάχιστο για το 2019, ο οποίος γίνεται επεκτατικός, μέχρι το 2022.
Πλέον, αυτός ο χώρος είναι διασφαλισμένος και σε αυτόν θα υλοποιήσουμε τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), οι οποίες σε μεγάλο βαθμό καταλαμβάνουν τα αντίμετρα, αλλά προβλέπουν και πολλά άλλα μέτρα, όπως, για παράδειγμα, οι ελαφρύνσεις στις ασφαλιστικές εισφορές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης