Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πετρόπουλος (υφ. Εργασίας): Καμία αξίωση για αναδρομικά συνταξιούχων πριν από το 2015

Πετρόπουλος (υφ. Εργασίας): Καμία αξίωση για αναδρομικά συνταξιούχων πριν από το 2015
Δεν θα ισχύσει ο ψηφισμένος νόμος για τη μείωση των συντάξεων, δεν θα μπει σε αναστολή ο νόμος είπε ο κ.Πετρόπουλος
Την θέση ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα αναδρομικά των συνταξιούχων θα πρέπει να επανεξεταστεί από το συνταγματικό Δικαστήριο διατύπωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Τ. Πετρόπουλος, ο οποίος εμφανίστηκε βέβαιος ότι δεν θα ισχύσει ο ψηφισμένος νόμος για τη μείωση των συντάξεων.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Πετρόπουλος έδωσε εξηγήσεις σχετικά με την αναδρομικότητα της απόφασης του ΣτΕ και την ανάγκη να επανεξεταστεί.
«Ο λόγος είναι ότι στις αιτήσεις για την απόδοση των αναδρομικών που γίνονται, υπάρχει αίτημα και για πριν την έκδοση της απόφασης, δηλαδή το 2015.
Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν γίνεται, αφού η απόφαση δεν έχει αναδρομική ισχύ.
Τώρα, λόγω του ότι ποικίλουν οι αποφάσεις κατώτατων δικαστηρίων, το ΣτΕ θα πρέπει να επανεξετάσει την απόφασή του» είπε ο κ.Πετρόπουλος, επισημαίνοντας ότι έως χθες είχαν γίνει 110.000 ηλεκτρονικές αιτήσεις, μέσω της πλατφόρμας του ΕΦΚΑ, για τις οποίες σημείωσε ότι θα ισχύσουν για έξι μήνες και έπειτα θα μπει προθεσμία πενταετίας.
«Δε θα χρειαστεί αγωγή, δεν θα έχει πρόβλημα ως προς τους τόκους.
Θα πάρει την απάντηση σε πέντε χρόνια», εξήγησε ο Τ. Πετρόπουλος.
«Το ΣτΕ υπάρχει για αυτές τις διατάξεις και δεν μπορεί να ανατρέξει πριν το 2015 οποιαδήποτε αξίωση» τόνισε ο κ.Πετρόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στο μέτρο περικοπής των συντάξεων.
«Είχα πει και πέρυσι ότι δε χρειάζεται να υπάρξει μείωση των συντάξεων .
Δε θα μπει σε αναστολή ο νόμος» είπε ο κ.Πετρόπουλος, τονίζοντας σχετικά με το μέτρο της ρύθμισης των 120 δόσεων πως «αυτό ήδη υπάρχει και θα βελτιώνεται».
Σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα ο κ.Πετρόπουλος επιβεβαίωσε πως θα δοθεί πριν το τέλος του χρόνου, αναφέροντας πως «το ύψος και το είδος θα προσδιοριστεί αναλόγως με το δημοσιονομικό μέγεθος και τις δυνατότητές μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης