Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Απομακρύνονται και Γενικοί Διευθυντές ελληνικής τράπεζας μετά τις αποκαλύψεις για την παραβίαση capital controls...στην Κίνα

Απομακρύνονται και Γενικοί Διευθυντές ελληνικής τράπεζας μετά τις αποκαλύψεις για την παραβίαση capital controls...στην Κίνα
Στην απομάκρυνση δύο Γενικών Διευθυντών προχωρά σύμφωνα με πληροφορίες η τράπεζα στην οποία όπως αποκάλυψε το BN διαπιστώθηκε παράνομη εξαγωγή συναλλάγματος από την Κίνα προς την Ελλάδα μέσω POS
Στην απομάκρυνση δύο Γενικών Διευθυντών αλλά και στελεχών χαμηλότερου βαθμού προχωρά σύμφωνα με πληροφορίες το επόμενο δεκαήμερο η τράπεζα στην οποία όπως αποκάλυψε το bankingnews διαπιστώθηκε παράνομη εξαγωγή συναλλάγματος από την Κίνα προς την Ελλάδα μέσω POS με την εμπλοκή και επιχειρηματία ο οποίος κατέχει τη θέση του Αντιπροέδρου σε μεγάλη εισηγμένη εταιρία....που δραστηριοποιείται σε εισαγωγές μεταξύ άλλων και παιχνιδιών από την Κίνα.
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι στην τράπεζα έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση από την υπόθεση και το θέμα συζητήθηκε εκτενώς στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο.
Αποφασίστηκε να γίνει εκτεταμένος εσωτερικός έλεγχος στην υπόθεση αλλά και να διερευνηθεί αν έχουν υπάρξει και άλλα ανάλογα περιστατικά είτε στο ίδιο αντικείμενο είτε σε παρεμφερή αντικείμενα.
Διερευνάται μάλιστα εκτεταμένα για να διαπιστωθεί αν η εμπλοκή του επιχειρηματία υφίσταται μόνο σε προσωπικό επίπεδο ή περιλαμβάνει και την εισηγμένη.
Αυτό ωστόσο οφείλουν να το διαπιστώσουν και οι ορκωτοί ελεγκτές τόσο της τράπεζας όσο κυρίως της εισηγμένης εταιρίας καθώς στην περίπτωση που έχουν διακινηθεί χρήματα μέσω της εισηγμένης εταιρίας εγείρονται και ζητήματα για την αξιοπιστία των οικονομικών της στοιχείων αλλά και το αν και κατά πόσο χρησιμοποιήθηκε ως εργαλείο εξυπηρέτησης αλλότριων και εκτός των νομοθετικών πλαισίων στόχων που εξέρχονται του αντικειμένου της.
Αξίζει να σημειωθεί ότι άμεση εμπλοκή στην υπόθεση έχουν δύο στελέχη με το ένα να κατέχει τη θέση Γενικού Διευθυντή, το δεύτερο τη θέση Προϊσταμένου Διεύθυνσης και τις υπογραφές να συμπληρώνει υπάλληλος.
Επίσης έμμεσα εμπλέκονται και άλλοι οι οποίοι όφειλαν να έχουν εντοπίσει την υπόθεση εν τη γενέσει της και να μην αφήσουν να εξελιχθεί.
Επισημαίνεται ότι το στέλεχος που κατέχει θέση Γενικού Διευθυντή ήταν μεταξύ των ονομάτων που προαλείφονταν για θέση αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της τράπεζας.
Το περιστατικό πάντως αναμένεται να προκαλέσει καραμπόλες στην Τράπεζα εν όψει και του νέου οργανογράμματος αλλά και της λήξης συμβάσεων Γενικών Διευθυντών στα τέλη του έτους.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης