Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Επί τα βελτίω αναθεώρηση για την ανάπτυξη το 2019 – Hammond: Η λιτότητα φθάνει στο τέλος της

Βρετανία: Επί τα βελτίω αναθεώρηση για την ανάπτυξη το 2019 – Hammond: Η λιτότητα φθάνει στο τέλος της
Επί τα βελτίω αναθεώρηση για την ανάπτυξη το 2019 στη Βρετανία, από το Γραφείο Προϋπολογισμού 
Ανάπτυξη της τάξεως του 1,6% για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου το 2019, αναμένει το βρετανικό Γραφείο Προϋπολογισμού, αναθεωρώντας επί τα βελτίω την προηγούμενη εκτίμηση, ήτοι 1,3%.
Σε ό,τι αφορά στο 2020, η πρόβλεψη αναθεωρήθηκε, επίσης, επί τα βελτίω, στο 1,4%, από 1,3%.
Τέλος, η οικονομική ανάπτυξη το έτος 2021 και την περίοδο 2022-2023, αναμένεται να διαμορφωθεί στο 1,4% και 1,6%, αντίστοιχα.
Στο πλαίσιο της παρουσίασης του προϋπολογισμού στη μετα-Brexit εποχή του νησιού, ο υπουργός Οικονομικών Phillip Hammond, ξεκαθάρισε ότι η πολιτικές λιτότητας που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια «φθάνουν στο τέλος τους».
Παράλληλα, γνωστοποίησε πως τα κεφάλαια έκτακτης ανάγκης λόγω Brexit για τα υπουργεία της χώρας, αυξάνονται στα 2 δισεκ. λίρες.
Επίσης, οι επιχορηγήσεις για επενδύσεις επιχειρήσεων εκτοξεύονται στο 1 εκατ. λίρες για κάθε διετία, από 200.000 προηγουμένως.
Σε ό,τι αφορά στις κρατικές δαπάνες για επενδύσεις, ενισχύονται κατά 30%, «στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 χρόνων».
«Είμαι βέβαιος ότι θα διασφαλίσουμε μία συμφωνία για το Brexit.
Βέβαια, είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα. (…)
Τα κερδισμένα κεφάλαια από το Brexit θα επιτρέψουν μία περαιτέρω χρηματοδότηση και την αναθεώρηση των δαπανών για το 2019», είπε μεταξύ άλλων ο Βρετανός υπουργός.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης