Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Καμμένος: Η Ρωσία παραμένει στρατηγικός εταίρος της Ελλάδας - Κεντρικός ο ρόλος της στη διεθνή σκηνή

Καμμένος: Η Ρωσία παραμένει στρατηγικός εταίρος της Ελλάδας - Κεντρικός ο ρόλος της στη διεθνή σκηνή
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Ρωσία
To σημαντικό ρόλο της Μόσχας στη διεθνή πολιτική σκηνή τόνισε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, κατά τη συνάντηση που είχε στη Ρωσία με τον Ρώσο ομόλογο του Sergei Shoigu, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η Ρωσία παραμένει σημαντικός εταίρος της Ελλάδας.
Ο κ. Καμμένος περιέγραψε την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο ως εκρηκτική, τονίζοντας τον σημαντικό ρόλο της Ρωσίας στη διασφάλιση της ασφάλειας σε αυτές τις περιοχές.
Από την πλευρά του, ο Shoigu αναφέρθηκε στην αναφέρθηκε στην εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και στον αγώνα των Ελλήνων ενάντια στον φασισμό, ενώ δεν παρέλειψε, μάλιστα, να αναφερθεί και στην αυξανόμενη δραστηριότητα του ΝΑΤΟ.
«Προτείνω να συζητήσουμε τα θέματα ενίσχυσης της παρουσίας βάσεων ξένων χωρών του ΝΑΤΟ, και ιδιαίτερα των Ηνωμένων Πολιτειών, στην επικράτεια της Ελλάδας.
Παρακολουθούμε αυτή τη διαδικασία στα σύνορά μας.
Σήμερα, η στρατιωτική δραστηριότητα του ΝΑΤΟ έχει φτάσει σε ένα πρωτοφανές επίπεδο από τον Ψυχρό Πόλεμο.
Η ένταση και η κλίμακα των επιχειρησιακών και πολεμικών ασκήσεων έχει αυξηθεί, κατά τη διάρκεια της οποίας εκτελούνται πολεμικές δραστηριότητες επιθετικής φύσεως», υπογράμμισε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης