Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αύξηση 0,4% των καταναλωτικών δαπανών τον Σεπτέμβριο 2018 - Στο 2% ο δομικός πληθωρισμός

ΗΠΑ: Αύξηση 0,4% των καταναλωτικών δαπανών τον Σεπτέμβριο 2018 -  Στο 2% ο δομικός πληθωρισμός
Οι καταναλωτικές δαπάνες των Αμερικανών αυξήθηκαν κατά 0,3% τον Σεπτέμβριο του 2018 
Με τον μικρότερο ρυθμό σε διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους αυξήθηκε το προσωπικό εισόδημα των Αμερικανών τον Σεπτέμβριο του 2018, ενώ αυξημένες εμφανίστηκαν και οι καταναλωτικές δαπάνες.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε σήμερα (29/10/2018) το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, οι καταναλωτικές δαπάνες -που αντιστοιχούν σε περισσότερο από τα δύο τρίτα της αμερικανικής οικονομίας- αυξήθηκαν κατά 0,3%, λόγω μιας αύξησης των δαπανών για υπηρεσίες ιατρικής περίθαλψης και οχήματα.
Παράλληλα, το προσωπικό εισόδημα αυξήθηκε κατά 0,2%, ο μικρότερος ρυθμός αύξησης από τον Ιούνιο του 2017, υποδηλώνοντας μια μελλοντική υποχώρηση των δαπανών, ενώ τον Αύγουστο είχε αυξηθεί κατά 0,4%.
Τα στοιχεία του Αυγούστου αναθεωρήθηκαν ανοδικά, δείχνοντας μια αύξηση των δαπανών κατά 0,5%, αντί της αύξησης 0,3% που είχε αναφερθεί αρχικά.
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μια αύξηση των δαπανών κατά 0,4%.
Προσαρμοσμένες στον πληθωρισμό, οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 0,3%, έναντι αύξησης 0,4% του Αυγούστου.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE) εξαιρουμένων των ευμετάβλητων τιμών των τροφίμων και ενέργειας -που αποτελεί τον προτιμώμενο δείκτη τιμών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed)- αυξήθηκε κατά 0,2% σε μηνιαία βάση τον Σεπτέμβριο, ενώ σε ετήσια βάση παρέμεινε στο 2%, για πέμπτο συνεχόμενο μήνα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης