Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Θα κρίνουν πολλά οι σημερινές εκλογές στην Έσση για τον κυβερνητικό συνασπισμό της Merkel στη Γερμανία

Reuters: Θα κρίνουν πολλά οι σημερινές εκλογές στην Έσση για τον κυβερνητικό συνασπισμό της Merkel στη Γερμανία
Αν το SPD, ο κυβερνητικός εταίρος του CDU, έρθει τρίτο στις σημερινές εκλογές της Έσσης, δεν αποκλείεται ακόμα και η αποχώρησή του από τη συγκυβέρνηση
Ενώπιον του δεύτερου συνεχόμενου κρίσιμου τεστ βρίσκεται ο κυβερνητικός συνασπισμός της Angela Merkel στις σημερινές (28/10) εκλογές στο κρατίδιο της Έσσης, όπως μεταδίδει το Reuters.
Kι αυτό διότι αν ο πολιτικός σύμμαχος της καγκελαρίου Volker Bouffier ηττηθεί σήμερα, θα αυξηθεί η κριτική σε βάρος της εν όψει και του συνεδρίου των Χριστιανοδημοκρατών τον Δεκέμβριο του 2018 και δεν θα είναι και λίγοι αυτοί που θα την αμφισβητήσουν.
Ο άλλος κίνδυνος για τη Merkel είναι να έρθει τρίτο στις σημερινές εκλογές το SPD, με το οποίο συγκυβερνά.
Σε περίπτωση που προκύψει ένα τέτοιο αποτέλεσμα στην Έσση θα αυξηθούν και οι πιέσεις για να αποχωρήσουν οι Σοσιαλδημοκράτες από τον κυβερνητικό συνασπισμό.
Ήδη αρκετά στελέχη του SPD θεωρούν ότι το κόμμα τους έχει μεγάλη φθορά από τη συγκυβέρνηση με τη Merkel και το καλύτερο θα ήταν να γίνει αντιπολίτευση, κάτι με το οποίο διαφωνεί, πάντως, ο πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών Andreas Nahles.
Ένας από τους επίδοξους διαχόχους της Merkel στο CDU έχει επίσης προειδοποιήσει το SPD ότι αν αποχωρήσει από τον κυβερνητικό συνασπισμό, η Γερμανία θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το SPD θα υποστεί δεινή ήττα.
Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση το CDU θα συγκεντρώσει το 28% των ψήφων, το SPD και οι Πράσινοι από 20%, η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) θα είναι στην τέταρτη θέση με 12% και θα ακολουθήσουν οι Ελεύθεροι Δημοκράτες με 10% και το αριστερό Lienke με 8%.
Οι Πράσινοι μπορούν επίσης να αποτελέσουν το ένα σκέλος οποιουδήποτε κυβερνητικού συνασπισμού προκύψει μετά τις εκλογές στην Έσση, είτε με τους Χριστιανοδημοκράτες, είτε και με τους Σοσιαλδημοκράτες μαζί.
Ο ηγέτης των Πρασίνων με καταγωγή από την Υεμένη Tarek al - Wazir δεν έχει ανοίξει, ωστόσο, τα χαρτιά του για το τι προτίθεται να πράξει μετά τις εκλογές στην Έσση.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης