Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπίρζης: Όσοι εποφθαλμιούν το Θριάσιο θα απογοητευτούν - Το εμπορευματικό κέντρο θα ολοκληρωθεί

Σπίρζης: Όσοι εποφθαλμιούν το Θριάσιο θα απογοητευτούν - Το εμπορευματικό κέντρο θα ολοκληρωθεί
Ο τρίτος σε σειρά διαγωνισμός, δώδεκα χρόνια μετά τον πρώτο το 2006 θα υλοποιηθεί
Στην εκτίμηση ότι «θα απογοητευθούν τα οικονομικά συμφέροντα που θέλουν ως λάφυρο το Θριάσιο με μηδαμινό αντάλλαγμα» προχώρησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.
Σε συνέντευξή του στη «Νέα Σελίδα» υπογράμμισε ακόμη ότι θα απογοητευτούν κι αυτοί, που αντιδρούν στη διαγωνιστική διαδικασία του εμπορευματικού κέντρου προσβλέποντας στη δημιουργία ενός άλλου εμπορευματικού κέντρο πολύ κοντά.
Ο κ. Σπίρζης αποκάλυψε πως «διατυπώθηκαν απειλές για μεθοδεύσεις ώστε να καταλήξει άγονος και αυτός, ο τρίτος σε σειρά διαγωνισμός, δώδεκα χρόνια μετά τον πρώτο το 2006.
Λυπούμαστε που θα τους απογοητεύσουμε, αλλά θα υλοποιηθεί».
Σε ό,τι αφορά την πορεία των μεγάλων έργων, είπε ότι προχωρούν και ολοκληρώνονται μια σειρά από αυτά, ενώ για άλλα βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαγωνιστικές διαδικασίες και οι μελέτες, σημειώνοντας ότι «τα έργα αυτά θα αλλάξουν τη χώρα μας, θα δώσουν χιλιάδες άμεσες θέσεις εργασίας, κυρίως όμως θα στηρίξουν τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις και θα αναβαθμίσουν τόσο τον οικονομικό όσο και τον γεωπολιτικό ρόλο μας».
Ο κ. Σπίρτζης απέρριψε τον χαρακτηρισμό «βεντέτα» για τις έντονες διαφωνίες του με τον Γιάννη Μανιάτη του ΚΙΝΑΛ, κάνοντας λόγο για «βαθιά πολιτική διαφωνία» με το Κίνημα Αλλαγής που «σε αντίθεση και με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου παλαιότερα και με το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα σήμερα, κινείται στην πολιτική συνεργασίας με τον νεοφιλελευθερισμό».
Αναφορικά με το «σίριαλ κυβερνητικής κρίσης» είπε ότι στόχοι της κυβέρνησης είναι «η ψήφιση της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ, η Συνταγματική Αναθεώρηση, η υλοποίηση των δεσμεύσεών μας και η νέα νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές στο τέλος της τετραετίας», προσθέτοντας «ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έχει αποδείξει ότι ξέρει πώς ξεπερνιούνται οι κρίσεις, είτε οικονομικές είτε πολιτικές είτε σε κρίσιμα εθνικά ζητήματα, αλλά και πώς μετατρέπονται σε μια νέα δυναμική για την προώθηση των στόχων και της πολιτικής μας».
Ερωτηθείς αν συμμερίζεται αποστροφή του Νίκου Κοτζιά ότι «η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ τελείωσε, καιρός για άλλες συμμαχίες με προοδευτικές δυνάμεις» απάντησε «η συμμαχία με τις προοδευτικές δυνάμεις ήταν, είναι και θα είναι στρατηγική μας επιλογή.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ θα μείνει για να υλοποιήσει τους σκοπούς που συμφωνήθηκαν».
Σχετικά δε με το αν «ο Παύλος Πολάκης υπερέβη τα εσκαμμένα με τη γνωστή δήλωσή του, ότι πρέπει να βάλετε κάποιον φυλακή για να κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ;» είπε ότι ο κ. Πολάκης «δεν είπε και δεν εννοούσε "βάλτε κάποιον, όποιον βρείτε μπροστά σας, δικαίως ή αδίκως, φυλακή".
Αναφερόταν στο αίτημα του κάθε Έλληνα να διερευνηθούν όλα όσα έχουν αποκαλυφθεί, να ελεγχθούν όλοι όσοι σπατάλησαν παράνομα τα χρήματα του ελληνικού λαού και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της Δικαιοσύνης σε εύλογο χρόνο».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης