Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλβανία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών γιατί απέτυχε να εξαρθρώσει το οργανωμένο έγκλημα

Αλβανία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών γιατί απέτυχε να εξαρθρώσει το οργανωμένο έγκλημα
ΝΑΤΟ και ΕΕ έχουν επανειλημμένα τονίσει στην κυβέρνηση των Τιράνων ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξή της αποτελεί η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος.
Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα (27/10) ο Αλβανός υπουργός Εσωτερικών Fatmir Xhafaj ο οποίος θα αντικατασταθεί από τον Sander Lleshi, σύμβουλο ασφάλειας του πρωθυπουργού Edi Rama.
Ο πρώην στρατηγός του αλβανικού στρατού θα αναλάβει άμεσα τα νέα του καθήκοντα μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση Xhafaj, μία εβδομάδα μετά την σύλληψη από την αστυνομία 27 υπόπτων για συμμετοχή σε μεγάλες οργανώσεις διακίνησης ναρκωτικών, αλλά και τις συλλήψεις δύο πολιτικών για διαφθορά.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η παραίτηση Xhafaj συνδέεται με την αδυναμία του να συλλάβει τον εγκέφαλο του κυκλώματος διακίνησης των ναρκωτικών που διαφεύγει την σύλληψη εδώ και δύο χρόνια.
Ο νέος υπουργός Εσωτερικών, με εκπαίδευση στη Γερμανία και τις ΗΠΑ, θεωρείται πρόσωπο κλειδί στις ενταξιακές προσπάθειες της Αλβανίας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ καθώς έχει επανειλημμένα τονιστεί στην κυβέρνηση των Τιράνων ότι απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος.
Να σημειωθεί ότι τους τελευταίους 19 μήνες η αντιπολίτευση είχε ασκήσει μεγάλη κριτική για την παραμονή του Xhafaj στο υπουργείο μετά την καταδίκη του σε 7 χρόνια φυλάκιση στην Ιταλία του ετεροθαλή αδελφού του για διακίνηση ναρκωτικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης