Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Στα 60 δολάρια ανά βαρέλι θα υποχωρήσει το πετρέλαιο, έως τα τέλη του 2020

DBRS: Στα 60 δολάρια ανά βαρέλι θα υποχωρήσει το πετρέλαιο, έως τα τέλη του 2020
Οι προβλέψεις της DBRS για το πετρέλαιο 
Οι τιμές πετρελαίου θα σταθεροποιηθούν μακροπρόθεσμα μεταξύ 50 και 60 δολαρίων ανά βαρέλι, εκτιμά σε έκθεσή της η DBRS.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο καναδικός οίκος αξιολόγησης, οι τιμές άνω των 50 δολαρίων μπορούν να υποστηριχθούν στην αγορά, καθώς οι εταιρείες έχουν αυξήσει τις δραστηριότητές τους, ενώ παράλληλα προχώρησαν σε σημαντικές αναδιαρθρώσεις κόστους.
Η DBRS εντοπίζει το κατώτατο, μεσαίο και υψηλότερο εύρος διαπραγμάτευσης των τιμών στα 30-40, 50-60 και 70-80 δολάρια ανά βαρέλι, αντίστοιχα.
Έως τα τέλη του 2020, ο οίκος αναμένει τις τιμές σε χαμηλότερα επίπεδα από τα τρέχοντα, γύρω από τα 60 δολάρια, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 55 δολάρια ανά βαρέλι.
Σε ό,τι αφορά στο πετρέλαιο ΗΠΑ και Καναδά, η διαφορά αναμένεται στα 15 δολάρια, από 20 δολάρια προηγουμένως.
Η DBRS αποδίδει την τρέχουσα αύξηση των τιμών πετρελαίου (1) στην επιστροφή μιας πιο ισορροπημένης αγοράς μετά τις περικοπές παραγωγής του ΟΠΕΚ (2) στη συνεχιζόμενη σταθερή αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου (3) στη μείωση της παραγωγής από τη Βενεζουέλα, σε συνδυασμό με έλλειψη επενδύσεων (4) στην επικείμενη περικοπή 1,5 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως (bpd), στα 2 εκατομμύρια bpd, των εξαγωγών από το Ιράν, ως αποτέλεσμα των κυρώσεων της Ουάσιγκτον.
Τα διαγράμματα:




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης