Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Μήπως έχει σκάσει η νέα «φούσκα» του Nasdaq;

BofA: Μήπως έχει σκάσει η νέα «φούσκα» του Nasdaq;
Η αγορά αρχίζει να αξιολογεί πόσος χρόνος έχει απομείνει πριν αρχίσει να σκάει η «φούσκα του ηλεκτρονικού εμπορίου»
Μόλις πριν λίγους μήνες, τον Μάρτιο του 2018, η Bank of America προειδοποιούσε ότι μετά την τεχνολογική «φούσκα» του 2000 και τη «φούσκα» στην αμερικανική αγορά κατοικίας του 2006, ίσως να είμαστε μάρτυρες της τρίτης μεγαλύτερης «φούσκας» όλων των εποχών: εκείνη του ηλεκτρονικού εμπορίου.


Μετά από αρκετές εβδομάδες έντονης μεταβλητότητας, η οποία έχει πυροδοτήσει ένα «σφυροκόπημα» στον τεχνολογικό κλάδο, και εν μέσω των ανησυχιών για μια επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης, ο τεχνολογικός κλάδος δέχεται για άλλη μια φορά ισχυρές πιέσεις, ελάχιστες ώρες μετά την απογοήτευση που προκάλεσαν τα τριμηνιαία αποτελέσματα των Google και Amazon.
Το ETF που παρακολουθεί τον δείκτη Nasdaq 100 υποχωρεί περίπου κατά 2%, κινδυνεύοντας να διολισθήσει σε έδαφος… «bear market».


Η αιτία που κρύβεται πίσω από τις νέες αυτές πιέσεις ενδεχομένως να είναι ότι οι επενδυτές συνειδητοποιούν επιτέλους ότι η νέα «φούσκα» του Nasdaq έχει αρχίσει να σκάει, με την αύξηση των εσόδων στους κολοσσούς του ηλεκτρονικού εμπορίου, την Google και την Amazon, να φαίνεται ότι έχουν ανέλθει σε… peak.
Ομολογουμένως, τα αποτελέσματα των δύο αμερικανικών εταιρειών δεν δείχνουν μείωση στα έσοδα αλλά μια επιβράδυνση στην αύξηση των εσόδων, ωστόσο, δεδομένου ότι οι επενδυτές ανησυχούν ήδη για ένα αποκορύφωμα στα κέρδη, η επιβράδυνση μπορεί να είναι το μόνο που χρειάζονται για να πουλήσουν τώρα και να αρχίσουν τις ερωτήσεις αργότερα.
Αυτό μπορεί να εξηγεί γιατί οι μετοχές των λεγόμενων εταιρειών «FANG» (Facebook, Amazon, Netflix, Google) διαπραγματεύονται σημαντικά χαμηλότερα, καθώς η αγορά αρχίζει να αξιολογεί πόσος χρόνος έχει απομείνει πριν αρχίσει να σκάει η «φούσκα του ηλεκτρονικού εμπορίου», όπως την ονομάζει η Bank of America.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης