Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Σε εξέλιξη η μεγαλύτερη νατοϊκή άσκηση από τον Ψυχρό Πόλεμο

tags :
Σε εξέλιξη η μεγαλύτερη νατοϊκή άσκηση από τον Ψυχρό Πόλεμο
Σε εξέλιξη η μεγαλύτερη νατοϊκή άσκηση από τον Ψυχρό Πόλεμο
Οι στρατιωτικές δυνάμεις 31 χωρών λαμβάνουν μέρος στην μεγάλη στρατιωτική άσκηση, που πραγματοποιείται από την Βαλτική Θάλασσα μέχρι την Ισλανδία.
Πρόκειται για την μεγαλύτερη άσκηση του ΝΑΤΟ εδώ και δεκαετίες και μάλιστα κοντά στα σύνορα με την Ρωσία, η οποία επίσης πραγματοποίησε μία μεγάλη στρατιωτική άσκηση μόλις τον περασμένο μήνα.
Στην άσκηση στην Νορβηγία πήραν μέρος 50.000 στρατιώτες, 250 αεροσκάφη και 10.000 τανκς και ήταν η μεγαλύτερη άσκηση από τις αρχές της δεκαετίας του 1980.
«Βρισκόμαστε εδώ στον βορά για να δείξουμε την ικανότητα μας να φέρουμε μία μεγάλη δύναμη να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα που είναι πρόβλημα του άρθρου 5», είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο Αμερικανός ναύαρχος, Τζέιμς Φόγκο αναφερόμενος στο άρθρο της συνθήκης του ΝΑΤΟ που υπόσχεται κοινή άμυνα για όλα τα κράτη-μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.
Τον περασμένο μήνα η Ρωσία πραγματοποίησε μία μεγάλη επίδειξη δύναμης με τα στρατιωτικά γυμνάσια με την ονομασία Βοστοκ-2018 και την συμμετοχή του κινεζικού στρατού κοντά στα σύνορα με την Κίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης