Τελευταία Νέα
Διεθνή

Draghi: Εμπορικές εντάσεις και αναδυόμενες καθιστούν αναγκαία τη διευκολυντική πολιτική

tags :
Draghi: Εμπορικές εντάσεις και αναδυόμενες καθιστούν αναγκαία τη διευκολυντική πολιτική
H ΕΚΤ θα διατηρήσει για όσο χρονικό διάστημα κρίνεται αναγκαίο τις ευνοϊκές συνθήκες ρευστότητας και ενός διευκολυντικού, σε μεγάλο βαθμό, χαρακτήρα της νομισματικής πολιτικής
Το πρόγραμμα QE θα τερματιστεί τον Δεκέμβριο του 2018, ενώ τα επιτόκια θα παραμείνουν σε τρέχοντα επίπεδα, τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2019, τόνισε ο διοικητής της ΕΚΤ, Mario Draghi, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης τύπου μετά τη συνεδρίαση του εκτελεστικού συμβουλίου.
«Το Διοικητικό Συμβούλιο αναμένει ότι τα βασικά επιτόκια της ΕΚΤ θα παραμείνουν στα σημερινά τους επίπεδα τουλάχιστον μέχρι και το καλοκαίρι του 2019.
Το Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεχίσει να διενεργεί καθαρές αγορές στο πλαίσιο του προγράμματος αγοράς στοιχείων ενεργητικού (asset purchase programme - APP), με νέο ύψος 15 δισεκ. ευρώ μηνιαίως μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του 2018», τόνισε o Draghi.
O κεντρικός τραπεζίτης ανέφερε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο προτίθεται να επανεπενδύει τα ποσά από την εξόφληση τίτλων αποκτηθέντων στο πλαίσιο του προγράμματος APP κατά τη λήξη τους, για παρατεταμένη χρονική περίοδο μετά την ολοκλήρωση των καθαρών αγορών στοιχείων ενεργητικού.
Τόνισε επίσης, ότι η ΕΚΤ θα διατηρήσει για όσο χρονικό διάστημα κρίνεται αναγκαίο τις ευνοϊκές συνθήκες ρευστότητας και ενός διευκολυντικού, σε μεγάλο βαθμό, χαρακτήρα της νομισματικής πολιτικής.
«Οι εμπορικές εντάσεις και η μεταβλητότητα των αναδυόμενων αγορών καθιστούν αναγκαία τη διευκολυντική νομισματική πολιτική», σημείωσε o Mario Draghi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης