Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Υποχώρησε περαιτέρω το επιχειρηματικό κλίμα για τον Οκτώβριο 2018 - Στις 102,8 μονάδες ο δείκτης Ifo

Γερμανία: Υποχώρησε περαιτέρω το επιχειρηματικό κλίμα για τον Οκτώβριο 2018 - Στις 102,8 μονάδες ο δείκτης Ifo
Τα αποτελέσματα για τον δείκτη επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Περαιτέρω πτώση σημείωσε το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία για τον Οκτώβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (25/10) στοιχεία του Ινστιτούτου Ifo, εντείνοντας τους προβληματισμούς για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.
Ειδικότερα, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος του Ifo υποχώρησε στις 102,8 μονάδες, έναντι 103,7 μονάδων τον Σεπτέμβριο του 2018, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν η πτώση του δείκτη να περιοριστεί στις 103,1 μονάδες.
Παράλληλα, ο υποδείκτης που αφορά την τρέχουσα οικονομική κατάσταση σημείωσε πτώση στις 105,9 μονάδες, έναντι 106,4 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, και έναντι προσδοκιών στις 106 μονάδες.
Σε ότι αφορά τον δείκτη επιχειρημαικών προσδοκιών, ο οποίος μετρά τις προοπτικές των επιχειρήσεων για τους επόμενου έξι μήνες, σημειώθηκε επίσης πτώση στις 99,8 μονάδες, έναντι 101 μονάδων τον Σεπτέμβριο.
«Η αυξανόμενη παγκόσμια αβεβαιότητα βαραίνει όλο και περισσότερο τη γερμανική οικονομία», σχολίαε ο επικεφαλής του ινστιτούτου, Clemens Fuest, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
Σημειώνεται ότι τα παραπάνω στοιχεία έρχονται να ενισχύσουν τις ανησυχίες των προηγούμενων ημερών ότι η οικονομία της Γερμανίας ενδέχεται να απωλέσει τη δυναμική της κατά το τέταρτο τρίμηνο, καθώς οι εμπορικές εντάσεις παραμένουν στο επίκεντρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης