Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Berenberg, Natixis: Η Ιταλία δεν θα αλλάξει το μήνυμα της ΕΚΤ προς τις αγορές

Berenberg, Natixis: Η Ιταλία δεν θα αλλάξει το μήνυμα της ΕΚΤ προς τις αγορές
Η ΕΚΤ, κατά τη σημερινή (25/10/2018) της συνεδρίαση, δεν θα προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές
Παρά τη διαμάχη μεταξύ Βρυξελλών και Ιταλίας για το προϋπολογισμό του 2019 και τους κινδύνους που προκύπτουν για την ευρωζώνη, η ΕΚΤ δεν αναμένεται να αλλάξει το μήνυμα της προς τις αγοράς.
Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν οι αναλυτές ενόψει της σημερινής (25/10/2018) συνεδρίασης της ΕΚΤ, εκτιμώντας ότι είναι απίθανο να υπάρξουν αλλαγές στην επικοινωνιακή πολιτική ποσό μάλλον στη νομισματική πολιτική.
Κι αυτό, παρά τις ανησυχίες σχετικά με την Ιταλία και το Brexit αλλά και παρά τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής στις ΗΠΑ που τελικά θα μπορούσε να επεκταθεί και στην Ευρώπη.
«Το γεγονός ότι οι αγορές βρίσκονται σε φάση risk off, οι εξελίξεις στην Ιταλία και το αυξημένο ρίσκο για σκληρό Brexit παρέχουν πολλούς λόγους για ένα πιο προειδοποιητικό τόνο» επισημαίνεται σε ανάλυση της Natixis, ενώ αναφέρεται ότι «στο πλαίσιο αυτό, στις χρηματοοικονομικές συνθήκες έχει σημειωθεί μέτρια σύσφιξη μέχρι στιγμής.
Επομένως θα περίμενε κανείς μόνο πολύ μικρές αλλαγές στη γλώσσα ώστε να αντανακλάται η αυξημένη αβεβαιότητα».
Όσον αφορά το QE, ο Florian Hense, οικονομολόγος της Berenberg επισημαίνει ότι «η ΕΚΤ είναι αποφασισμένη να ολοκληρώσει τις αγορές ομολόγων, ό,τι και να γίνει.
Εάν τα στοιχεία επιδεινωθούν σημαντικά μεταξύ της σημερινής της συνεδρίασης και εκείνης στις 13 Δεκεμβρίου, το πιο πιθανό είναι η ΕΚΤ να προσαρμόσει το guidance για τα επιτόκια παρά να παρατείνει τις αγορές ομολόγων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης