Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Φωτιές» ανάβουν οι καταγγελίες Καμμένου για χρηματοδότηση από τον Soros - Τι αποκάλυψε ο Κοτζιάς - Εξηγήσεις ζητά η αντιπολίτευση

«Φωτιές» ανάβουν οι καταγγελίες Καμμένου για χρηματοδότηση από τον Soros -  Τι αποκάλυψε ο Κοτζιάς - Εξηγήσεις ζητά η αντιπολίτευση
Η κόντρα Καμμένου - Κοτζιά προκαλεί πονοκέφαλο στο Μαξίμου
«Φωτιές» έχουν ανάψει στο Μέγαρο Μαξίμου οι αποκαλύψεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά ότι στη θυελλώδη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Πάνος Καμμένος κατήγγειλε τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης από τον George Soros.
Σε συνέντευξή του στην Κρήτη TV, ο Νίκος Κοτζιάς δήλωσε ότι ο Καμμένος εκτόξευε τις κατηγορίες περί χρηματοδότησης από τον Soros για τη Συμφωνία των Πρεσπών και ουδείς απαντούσε, συμπεριλαμβανουμένου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
«Ο εν λόγω κύριος διατεινόταν παντού ότι η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί μια προσωπική πρωτοβουλία του Κοτζιά και πως δεν πρόκειται να εφαρμοστεί.
 Αυτά έβγαινε και έλεγε έξω.
 Ότι δήθεν ο υπουργός Εξωτερικών, δηλαδή εγώ, κινούμαι μόνος μου και πως το Υπουργικό Συμβούλιο έχε άγνοια!",
«Ο εν λόγω κύριος είπε πολλά.
Και τι δεν είπε, δηλαδή.
Είπε για μυστικά κονδύλια.
Είπε ακόμα ότι ο Soros χρηματοδοτεί την κυβέρνηση για να αγοράσει ξένους», υποστήριξε ο Νίκος Κοτζιάς.
Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει υποστηρίξει δημοσίως ότι ο George Soros έχει μοιράσει δισεκατομμύρια εδώ και δεκαετίες σε όλες τις αλυτρωτικές οργανώσεις των Σκοπιανών.

Εξηγήσεις ζητά η αντιπολίτευση

To θέμα απασχόλησε σήμερα και τη Βουλή, με τον Θ. Παπαθεοδώρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να κάνει λόγο για συγκλονιστικές αποκαλύψεις.
«Η καταγγελία για χρηματοδότηση από Soros αφορούσε λέει ο Κοτζιάς όλη την κυβέρνηση κι όχι μόνο τον ίδιο.
Μου κάνει πολύ εντύπωση που δεν υπήρξε καμία αντίδραση από υπουργούς!
Να ρωτήσετε τον κ. Καμμένο ποιοι είναι οι παραλήπτες αυτών των κονδυλίων κ. Καλογήρου.
Πώς ήρθαν αυτά τα κονδύλια στην Ελλάδα και χρηματοδοτήθηκαν ξένοι;
Αυτό οδηγεί σε Ειδικό δικαστήριο», είπε.
Απαντήσεις ζήτησε και ο Πάνος Αμυράς από το Ποτάμι.
Τα όσα αποκάλυψε ο Νίκος Κοτζιάς προκάλεσαν την αντίδραση και της Νέας Δημοκρατίας.
«Ο κ. Καμμένος κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση χρηματοδοτείται από τον George Soros.
Δεν το λέει η Νέα Δημοκρατία, αλλά δημοσίως πια ο κ. Κοτζιάς.
Ο κ. Τσίπρας θα εξηγήσει στους πολίτες ποιους εννοεί ο κ. Καμμένος ότι χρηματίζονται ή έχει πάθει ξανά αφωνία, όπως στο υπουργικό συμβούλιο;», διερωτάται στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.
Αυτονόητη θεωρεί το Κίνημα Αλλαγής την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για να ερευνήσει τις καταγγελίες που έγιναν στο Υπουργικό Συμβούλιο για χρηματισμό υπουργών από ξένους παράγοντες, όπως ανέφερε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε τηλεοπτική του συνέντευξη.
Συγκεκριμένα το Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωσή του επισημαίνει: «Χθες ο κ. Κοτζιάς επιβεβαίωσε on camera, ότι υπουργός του κ. Τσίπρα κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, κατήγγειλε ότι "ο κ. Σόρος χρηματοδοτεί την Ελληνική Κυβέρνηση για να αγοράζει ξένους". Και ότι "ουδείς απάντησε, κανένας υπουργός, ούτε ο πρωθυπουργός". Αυτή η δημόσια αποτυπωμένη καταγγελία δεν μπορεί να αποσιωποιηθεί από τον πρωθυπουργό. Και βέβαια η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι αυτονόητο ότι θα παρέμβει άμεσα και θα εξετάσει εις βάθος τις καταγγελίες».

Παπαγγελόπουλος: Επικοινωνιακό πυροτέχνημα

Θέση για τις καταγγελίες πήρε από τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγελόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε τις αποκαλύψεις Κοτζιά «φτηνό επικοινωνιακό πυροτέχνημα».
«Αυτό δεν μπορεί να σταθεί με καμία λογική!
Η κυβέρνηση κάνει κάτι που πιστεύει με θάρρος και αναλαμβάνει το πολιτικό κόστος.
Να αμειφθεί γιατί κάνει το καθήκον της;», διερωτήθηκε ο Δ. Παπαγγελόπουλος.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης