Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Δεν μπορούν εξάγονται συμπεράσματα για το μέλλον της κυβέρνησης από τις εκλογές της Έσσης

Merkel: Δεν μπορούν εξάγονται συμπεράσματα για το μέλλον της κυβέρνησης από τις εκλογές της Έσσης
«Οι εκλογές της Έσσης αφορούν περισσότερο τους πολίτες του ίδιου του κρατιδίου» επεσήμανε η Γερμανίδα καγκελάριος
Μη ασφαλή είναι τα συμπεράσματα σχετικά με το μέλλον της κυβέρνησης μετά τις εκλογές της Έσσης, όπως επεσήμανε η Γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel.
«Δεν μπορούν να εξάγονται συμπεράσματα από κάθε εκλογική αναμέτρηση σε επίπεδο κρατιδίων ως εάν επρόκειτο για μικρές ομοσπονδιακές εκλογές.
Αυτό είναι λάθος.
Οι εκλογές της Έσσης αφορούν περισσότερο τους πολίτες του ίδιου του κρατιδίου», είπε η Merkel σε συνέντευξή της στον τοπικό δημόσιο ραδιοφωνικό σταθμό Hessischer Rundfunk.
Αφορμή για την απάντηση αυτή είναι οι εικασίες ότι οι τυχόν μεγάλες απώλειες των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής (28/10/2018) στην Έσση θα μπορούσαν να δυσχεράνουν την επανεκλογή της Merkel στην προεδρία του κόμματος στο προσεχές συνέδριό του που θα γίνει το Δεκέμβριο.
Η επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών Angela Merkel διέψευσε επίσης στη συνέντευξή της ότι ή ίδια προετοιμάζει την διαδοχή της.
«Όλες οι απόπειρες εκείνων (σσ. των καγκελαρίων) οι οποίοι θέλησαν να προκαθορίσουν τα της διαδοχής τους απέτυχαν πάντοτε», είπε χαρακτηριστικά απαντώντας σε σχετικό ερώτημα.
Εξάλλου σύμφωνα με τη Γερμανίδα καγκελάριο, ούτε σε επίπεδο ομοσπονδιακής κυβέρνησης υπάρχει ανάγκη αλλαγών στο CDU διότι «υπάρχει ανανέωση προσώπων στο νέο υπουργικό συμβούλιο, υπάρχει μία νέα Γενική Γραμματέας και έχουν γίνει αλλαγές στην κοινοβουλευτική ομάδα των Χριστιανοδημοκρατών.
Το σύνθημά της είναι ότι όσοι κάνουν κάτι εξαιρετικό θα πρέπει επίσης να έχουν ευκαιρίες να αποδείξουν τις δυνατότητές τους.
Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα διαθέτει ένα πολύ καλό έμψυχο υλικό χάρη στους πρωθυπουργούς των κρατιδίων και στους νέους ανθρώπους.
Κατά τ' άλλα απολαμβάνω τη δουλειά μου», πρόσθεσε θέλοντας εμμέσως πλην σαφώς να διαψεύσει τις εκτιμήσεις και τις φημολογίες περί αποχώρησής της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης