Τελευταία Νέα
Speculator

Η κριτική του Συλλόγου Εργαζομένων της Τράπεζας της Ελλάδος στο bankingnews

tags :
Η κριτική του Συλλόγου Εργαζομένων της Τράπεζας της Ελλάδος στο bankingnews
Η επίθεση προέρχεται από την προσπάθεια της κυβέρνησης να μετακυλήσει τις τεράστιες ευθύνες της για την κατάσταση του τραπεζικού συστήματος στην Τράπεζα της Ελλάδος....αναφέρει ο σύλλογος εργαζομένων
 «Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρούμε μία κλιμάκωση της επίθεσης εναντίον του θεσμού της Τράπεζας της Ελλάδος, ιδιαίτερα στον τομέα που σχετίζεται με το εποπτικό της έργο αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εργαζομένων της Τράπεζας της Ελλάδος. 
Η επίθεση προέρχεται από την προσπάθεια της κυβέρνησης να μετακυλήσει τις τεράστιες ευθύνες της για την κατάσταση του τραπεζικού συστήματος στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Είναι μήπως τυχαίο ότι πριν λίγες μέρες γνωστός μεγαλοτραπεζίτης, προφανώς αισθανόμενος θιγμένος από τις ενέργειες των εποπτικών οργάνων της Κεντρικής Τράπεζας, έφτασε στο σημείο να επιχειρεί να παρέμβει στον τρόπο λειτουργίας της και της άσκησης του εποπτικού της έργου, κάνοντας υποδείξεις του τύπου «η Τράπεζα της Ελλάδος ας περιοριστεί στον εποπτικό της ρόλο, φροντίζοντας την εταιρική της διακυβέρνηση, επαναφέροντας τη λειτουργία της Εκτελεστικής Επιτροπής της και επιτρέποντας στις διοικήσεις των τραπεζών να ασκήσουν το έργο τους»; (Bankingnews.gr, 22/10/2018).
Είναι τυχαίο ότι στο ίδιο site στις 18/10/2018 αναφέρεται ότι «στις 29 Οκτωβρίου συνεδριάζει το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος και το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι ορισμένα μέλη του Γενικού Συμβουλίου θεωρούν ότι πρέπει να αποκατασταθεί σε κάποιο βαθμό η επικοινωνία της Τράπεζας της Ελλάδος με την κυβέρνηση…
Το επόμενο διάστημα ίσως υπάρχουν εξελίξεις.»;
Τι γνωρίζουν άραγε; Είναι ακόμα τυχαίο ότι στην ανακοίνωση της Νο 25/18.10.2018 η Ενωτική αναφέρει:
 «Η περίοδος της θεσμικής ανομίας στη λειτουργία μιας Κ.Τ. του Ευρωσυστήματος, που είχαν επιβάλλει οι κάθε λογής προστάτες με το αζημίωτο φυσικά, πλησιάζει στο τέλος της.
Κάποιοι επιμένουν να ζουν με το παρελθόν της παλιάς διαπλοκής και των μηχανισμών που εξυφάνθηκαν μέσα στην ΤτΕ»;
Τελικά τι ρόλο παίζουν;;;
Καλούμε τους συναδέλφους που εργάζονται στον εποπτικό τομέα της Τράπεζας να συνεχίσουν να επιτελούν το έργο τους με τον ίδιο ζήλο και αφοσίωση, αγνοώντας τις απειλές και τους εκβιασμούς τραπεζικών και φιλοκυβερνητικών παραγόντων.
Ας γνωρίζουν ότι ο ΣΥΤΕ βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους για την ανεξάρτητη άσκηση των καθηκόντων τους και φροντίζει να ενημερώνει σε κάθε ευκαιρία τη Διοίκηση της ΕΚΤ η οποία επανειλημμένα έχει εκφράσει τη σθεναρή στήριξή της.

Υποσημείωση bankingnews - Σήμερα δεν θα σχολιάσουμε αλλά από αύριο ποιος ξέρει τι μπορεί να συμβεί....
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης