Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ενισχύθηκαν κατά +3,2% οι τιμές παραγωγού, σε ετήσια βάση, τον Σεπτέμβριο 2018 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Γερμανία: Ενισχύθηκαν κατά +3,2% οι τιμές παραγωγού, σε ετήσια βάση, τον Σεπτέμβριο 2018 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού στη Γερμανία θα αυξηθεί κατά +3% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2017
Σημαντική άνοδο σημείωσαν οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία, σε ετήσια βάση, τον Σεπτέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (23/10) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού στη χώρα αυξήθηκε κατά +3,2% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2017, έναντι ετήσιας ανόδου +3,1% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού στη Γερμανία θα αυξηθεί κατά +3%.
Παράλληλα, σε μηνιαία βάση, το δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά +0,5% έναντι ανόδου +0,3% τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων επίσης στο +0,3%.
Οι τιμές στον τομέα της ενέργειας αυξήθηκαν κατά +8,5% σε ετήσια βάση, την ίδια στιγμή που οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν «άλμα» της τάξεως του +18,5%.
Σε ότι αφορά τις τιμές των ενδιάμεσων αγαθών, σημειώθηκε άνοδος της τάξεως του +2,5% ενώ ο αντίστοιχος δείκτης στα διαρκή καταναλωτικά αγαθά ενισχύθηκε κατά +1,7%.
Οι τιμές των κεφαλαιουχικών αγαθών αυξήθηκαν κατά +1,4% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2017, ενώ οι τιμές των μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών παρέμειναν αμετάβλητες.
Εξαιρουμένων των τιμών της ενέργειας, ο συνολικός ΔΤΠ αυξήθηκε κατά +1,6% σε ετήσια βάση, ενώ σε σχέση με τον Αύγουστο του 2018 παρέμεινε αμετάβλητος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης