Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Μαραθώνια συνάντηση Bolton - Patrushev με σκοπό την προώθηση διαλόγου και της συνεργασίας ΗΠΑ - Ρωσίας

Μαραθώνια συνάντηση Bolton - Patrushev με σκοπό την προώθηση διαλόγου και της συνεργασίας ΗΠΑ - Ρωσίας
Εποικοδομητικές και ουσιαστικές ήταν οι συνομιλίες του συμβούλου επί θεμάτων ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου J. Bolton με τον ΓΓ του Συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας N. Patrushev
Εποικοδομητικές και ουσιαστικές ήταν οι διάρκειας πέντε ωρών συνομιλίες που είχε στην Μόσχα ο σύμβουλος επί θεμάτων ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου J. Bolton με τον γενικό γραμματέα του Συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας N. Patrushev, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας.
"Οι δύο πλευρές συζήτησαν με ειλικρίνεια τις προοπτικές οικοδόμησης του διαλόγου μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον σε ζητήματα στρατηγικής σημασίας που σχετίζονται με την ασφάλεια σε όλα τα επίπεδα" δήλωσε ο N. Patrushev.
Οι δύο πλευρές συζήτησαν μάλιστα την επέκταση της Συνθήκης START για τον έλεγχο των εξοπλισμών για άλλα πέντε χρόνια, καθώς λήγει το 2021, αλλά ο N. Patrushev δεν διευκρίνισε αν επετεύχθητε συμφωνία στο θέμα αυτό.
Patrushev και Μπόλτον συζήτησαν επίσης ζητήματα που αφορούν τη ρωσο-αμερικανική συνεργασία όπως και φλέγοντα περιφερειακά ζητήματα.
Αναμένεται ότι κατά την διάρκεια της επίσκεψης εργασίας που πραγματοποιεί ο Bolton στην Μόσχα θα γίνει δεκτός από τον Ρώσο πρόεδρο V. Putin.
O εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου D. Pescov δήλωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Bolton αύριο Τρίτη 23 Οκτωβρίου, για να ακούσει τις επεξηγήσεις του επί σωρείας θεμάτων, επισημαίνοντας πως "η συνάντηση θα είναι σημαντική".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης