Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bundesbank: Η γερμανική ανάπτυξη θα ανακάμψει στο δ’ 3μηνο 2018

Bundesbank: Η γερμανική ανάπτυξη θα ανακάμψει στο δ’ 3μηνο 2018
Η οικονομία της Γερμανίας αναμένεται να ανακάμψει στους τρεις τελευταίους μήνες του 2018 μετά την επιβράδυνση του γ' τριμήνου, ανακοίνωσε η Bundesbank
Η οικονομία της Γερμανίας κατέβασε ταχύτητα κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2018, λόγω της σημαντικής αποδυνάμωσης που καταγράφηκε στην αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά οι παράγοντες που βρίσκονται πίσω από την πρόσφατη επέκτασή της παραμένουν στη θέση τους, οπότε η ανάπτυξη αναμένεται να ανακάμψει στους τρεις τελευταίους μήνες του έτους, ανακοίνωσε σήμερα (22/10/2018) η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, Bundesbank.
Με την εφαρμογή από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενός νέου συστήματος πιστοποίησης εκπομπών ρύπων για τα αυτοκίνητα, οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες δυσκολεύονται να λάβουν την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών, ενώ παράλληλα η παραγωγή αποδυναμώθηκε λόγω των μεγάλων εκπτώσεων που εφάρμοσαν αντιπροσωπείες, ώστε να εκκαθαρίσουν τα αποθεματικά τους πριν από την έναρξη ισχύος των νέων κανόνων.
«Η οικονομική ανάκαμψη στη Γερμανία εξακολουθεί να είναι ουσιαστικά άθικτη», αναφέρεται στην τακτική μηνιαία οικονομική έκθεση της Bundesbank.
«Το επιχειρηματικό κλίμα βελτιώθηκε αισθητά κατά το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ifo, επομένως αναμένεται σημαντική αύξηση της οικονομικής παραγωγής για το τρέχον τρίμηνο», προσθέτει η Κεντρική Τράπεζα.
Ωστόσο, τα στοιχεία για το τρίτο τρίμηνο, τα οποία θα δημοσιευθούν στα μέσα Νοεμβρίου, είναι πιθανό να εμφανίσουν μια επιβράδυνση, καθώς οι λιανικές πωλήσεις ήταν υποτονικές και η κατασκευαστική παραγωγή υποχώρησε από τα προηγούμενα υψηλά, επιδεινώνοντας το πλήγμα που υπέστη η ανάπτυξη από τη μεγάλη πτώση της βιομηχανικής παραγωγής.
Τα προβλήματα της αυτοκινητοβιομηχανίας συνεχίστηκαν μέχρι το τέλος του τριμήνου, αλλά άλλα τμήματα της βιομηχανίας απέδωσαν καλύτερα, τονίζει η Bundesbank.
Η γερμανική κυβέρνηση μείωσε πρόσφατα τις προβλέψεις ανάπτυξης για το 2018 σε 1,8% από 2,3% και για το 2019 σε 1,8% από 2,1%, επικαλούμενη τον αντίκτυπο των παγκόσμιων εμπορικών εντάσεων, τις ελλείψεις εργατικού δυναμικού και τις δυσκολίες του κλάδου αυτοκινήτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης