Διεθνή

M. Gorbachev: Λάθος η αποχώρηση των ΗΠΑ από την Συνθήκη του 1987 για τα πυρηνικά

M. Gorbachev: Λάθος η αποχώρηση των ΗΠΑ από την Συνθήκη του 1987 για τα πυρηνικά
"Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σκίζουμε παλιές συμφωνίες για τον αφοπλισμό", τόνισε ο Gorbachev
Είναι λάθος η αποχώρηση των ΗΠΑ από την Συνθήκη για τα πυρηνικά, εκτιμά ο τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης,  Mikhail Gorbachev, ο οποίος το 1987 συνυπέγραψε με τον Ronald Reagan τη συμφωνία για τα πυρηνικά όπλα μέσου βεληνεκούς (Intermediate-Range Nuclear Forces Treaty, INF).
Σε δηλώσεις του ο Gorbachev, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, τόνισε ότι «σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σκίζουμε παλιές συμφωνίες για τον αφοπλισμό.
Στ’ αλήθεια δεν καταλαβαίνουν στην Ουάσινγκτον πού θα μπορούσε να οδηγήσει αυτό;».
Σημειώνεται ότι η Μόσχα χαρακτήρισε «επικίνδυνο βήμα» την  απόσυρση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία και προειδοποίησε με αντίποινα.
Μάλιστα, ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Sergei Ryabkov μιλώντας στο πρακτορείο Sputnik σημείωσε πως «θα είναι ένα πολύ επικίνδυνο βήμα, το οποίο είμαι σίγουρος πως δεν θα γίνει κατανοητό από τη διεθνή κοινότητα και θα προκαλέσει καταδίκες», ενώ κατήγγειλε απόπειρα εκβιασμού εκ μέρους της Ουάσιγκτον.
Ο ίδιος ανέφερε ότι «αντιμετωπίζουμε με ανησυχία και καταδικάζουμε τις νέες απόπειρες των ΗΠΑ να αναγκάσουν τη Ρωσία να κάνει υποχωρήσεις στον τομέα της διεθνούς ασφάλειας και της στρατηγικής σταθερότητας μέσω των εκβιασμών», ενώ σχετικά με το πως θα απαντήσει η Ρωσία είπε ότι εάν συνεχιστούν οι αμερικανικές προκλήσεις, θα προχωρήσει σε αντίποινα, περιλαμβανομένων στρατιωτικών αντιποίνων.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης