Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουμουτσάκος (ΝΔ): Κυνική συμπαιγνία η δήθεν διαφωνία Τσίπρα - Καμμένου που οδήγησε στην παραίτηση Κοτζιά

Κουμουτσάκος (ΝΔ): Κυνική συμπαιγνία η δήθεν διαφωνία Τσίπρα - Καμμένου που οδήγησε στην παραίτηση Κοτζιά
Η παραίτηση Κοτζιά ήταν πλέον δρομολογημένη και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών ήταν μια προαναγγελθείσα απώλεια
Επικριτικός απέναντι στον Πάνο Καμμένο αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα εμφανίζεται ο Τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος κάνοντας λόγο για «συμπαιγνία που οδήγησε στην απομάκρυνση Κοτζιά».
Σε συνέντευξή του στη Real ο κ Κουτσάκος υποστηρίζει πως «υπήρξε δήθεν διαφωνία μεταξύ Τσίπρα και Καμμένου που οδήγησε στην παραίτηση του Νίκου Κοτζιά».
Κι εξηγεί λέγοντας
«Ο κ. Καμμένος με τις δηλώσεις του στις ΗΠΑ, λειτούργησε ως δεύτερος υπουργός Εξωτερικών. Παρουσιάζοντας, δημόσια μάλιστα, θέσεις και προτάσεις για μείζονα θέματα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας.
Παρ’ όλα αυτά δεν υπήρξε καμία ουσιαστική αντίρρηση ή αντίδραση από τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα.
Έτσι, η παραίτηση Κοτζιά ήταν πλέον δρομολογημένη. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών ήταν μια «προαναγγελθείσα απώλεια» στον βωμό της διατήρησης στη ζωή και στην εξουσία αυτής της κυβέρνησης».
Υπογραμμίζει ακόμη πως «η παραίτηση Κοτζιά έρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο, με πολλά ανοικτά μέτωπα.
Εγείρονται λοιπόν μεγάλα ερωτήματα για το κατά πόσον η ανάληψη αυτής της θέσης από τον κ. Τσίπρα, παράλληλα με τα καθήκοντα του πρωθυπουργού, θα του επιτρέψει να ανταποκριθεί στο βάρος αυτής της εθνικής αποστολής».
Ερωτηθείς εάν μεταξύ του Νίκου Κοτζιά και του Πάνου Καμμένου, ο πρωθυπουργός επέλεξε να στηρίξει τον υπουργό Άμυνας ο Γ. Κουμουτσάκος απαντά:
«Βιώνουμε το πολιτικά παράδοξο να παραιτείται ο υπουργός με τον οποίον συμφωνεί ο πρωθυπουργός και να μένει άθικτος εκείνος ο υπουργός με τον οποίο θεωρητικά διαφωνεί σε ένα εθνικό θέμα.
Έτσι ήρθε στο φως η «ομερτά κορυφής» των κυρίων Τσίπρα - Καμμένου.
Η δήθεν διαφωνία αποδείχθηκε κυνική συμπαιγνία.
Δύο ήταν οι στόχοι: η συνέχιση της νομής της εξουσίας και, με εργαλείο το Σκοπιανό, ο διεμβολισμός των άλλων πολιτικών δυνάμεων και ειδικά της ΝΔ.
Όμως ο σκοτεινός αυτός σχεδιασμός και αποκαλύφθηκε και απέτυχε. Αντί να διασπαστεί η ΝΔ, όπως επεδίωκαν, διαλύεται η κυβέρνηση.»
Σχολιάζοντας την υπόθεση των μυστικών κονδυλίων του ΥΠΕΞ υποστηρίζει πως «η διαμάχη, οι αντεγκλήσεις και αλληλοκατηγορίες για τη διαχείριση των απόρρητων κονδυλίων, στα δύο ζωτικής σημασίας για τα εθνικά συμφέροντα και την ασφάλεια της χώρας υπουργεία, είναι βαριά νοσηρή.
Είναι φαινόμενο κατάπτωσης.
Για μικροπολιτικές ισορροπίες, κυνικούς σχεδιασμούς και προσωπικές βεντέτες η κυβέρνηση κρεμά στα μανταλάκια ευαίσθητα ζητήματα που άπτονται της εθνικής ασφάλειας.
Αυτό είναι απαράδεκτο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης