Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Drian (Γάλλος ΥΠΕΞ): Πολλά αναπάντητα ερωτήματα για την υπόθεση Khashoggi - Ζητάμε ενδελεχή έρευνα

Le Drian (Γάλλος ΥΠΕΞ): Πολλά αναπάντητα ερωτήματα για την υπόθεση Khashoggi - Ζητάμε ενδελεχή έρευνα
Ζήτησε «πλήρη και ενδελεχή έρευνα» ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Jean Yves Le Drian
Δεν δίνουν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα οι εξηγήσεις που δόθηκαν από το Ριάντ για τον θάνατο του  Σαουδάραβα δημοσιογράφου Jamal Khashoggi, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Jean Yves Le Drian.
Μάλιστα, ανέφερε ότι υπάρχουν πολλά αναπάτνηστα ερωτήματα και ζήτησε «πλήρη και ενδελεχή έρευνα».
Όπως τονίζει ο Γάλλος ΥΠΕΞ σε γραπτή δήλωσή του, «η επιβεβαίωση του θανάτου του Jamal Khashoggi είναι ένα πρώτο βήμα προς την αποκατάσταση της αλήθειας.
Εντούτοις, πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα».
Ο ίδιος καταδικάζει «απερίφραστα τη δολοφονία αυτή» και σημειώνει πως «τα ερωτήματα αυτά απαιτούν πλήρη και ενδελεχή έρευνα για να διαπιστωθούν όλες οι ευθύνες και να αποδοθούν στους υπεύθυνους για τη δολοφονία του Jamal Khashoggi, ώστε αυτοί να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους».
Όπως σημειώνει, «η προσδοκία αυτή είναι εντονότερη και λόγω του γεγονότος ότι δύο χώρες μας συνδέονται με στρατηγική συνεργασία που προϋποθέτει ειλικρίνεια και διαφάνεια».
«Οι συνθήκες του θανάτου του υποδηλώνουν την ανάγκη προστασίας των δημοσιογράφων και όλων αυτών των οποίων η ελευθερία έκφρασης συμβάλλει στη δημόσια συζήτηση παντού στον κόσμο», δήλωσε ο Le Drian.
Σημειώνεται ότι οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας είχαν ζητήσει στις 14 Οκτωβρίου την πραγματοποίηση «αξιόπιστης έρευνας».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης