Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Ζητά διευκρινίσες από τη Γαλλία για τον προϋπολογισμό 2019

Κομισιόν: Ζητά διευκρινίσες από τη Γαλλία για τον προϋπολογισμό 2019
Το έλλειμμα της Γαλλίας εκτιμάται ότι θα φτάσει το 2019 στο 2,8% του ΑΕΠ
Η Κομισιόν ζητά διευκρινίσεις από τη γαλλική κυβέρνηση για το προσχέδιο προϋπολογισμού του 2019, καθώς θεωρεί ότι δεν τηρεί πλήρως τους ευρωπαϊκούς δημοσιονομικούς κανόνες.
Σε επιστολή της προς τη γαλλική κυβέρνηση η Επιτροπή εκφράζει τον φόβο ότι οι προσπάθειες που καταβάλλονται για τη μείωση του χρέους είναι ανεπαρκείς και ζητά περισσότερες πληροφορίες για το θέμα αυτό.
Η περίπτωση της Γαλλίας είναι διαφορετική από εκείνη της Ιταλίας, ο πρϋπολογισμός της οποίας ενδέχεται να απορριφθεί από τις Βρυξέλλες.
Η Ρώμη δεν κατηγορείται για "ανεπαρκείς" προσπάθειες αλλά για σκόπιμη απόκλιση από τους κανόνες σε ό,τι αφορά τις δαπάνες και το έλλειμμα.
Το έλλειμμα της Γαλλίας, η οποία βγήκε πέρσι από τη λεγόμενη "διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος" εκτιμάται ότι θα φτάσει το 2019 στο 2,8% του ΑΕΠ, θα βρίσκεται δηλαδή κάτω από το όριο του 3% που θέτει η ΕΕ.
Ένα άλλο κριτήριο όμως θεωρείται καθοριστικό για τις Βρυξέλλες: η μείωση του διαρθρωτικού ελλείμματος που το 2019 θα βρίσκεται στο 98,6% του ΑΕΠ, σύμφωνα με το Παρίσι.
Με βάση τους ευρωπαϊκούς κανόνες, η Γαλλία πρέπει να το μειώσει κατά 0,6 της μονάδας το 2019, όμως ο προϋπολογισμός που παρουσιάσε η γαλλική κυβέρνηση προβλέπει μείωση που δεν θα ξεπεράσει το 0,3%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης