Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kuroda (BoJ): Ο εμπορικός προστατευτισμός και η αστάθεια στις αγορές θέτουν σε κίνδυνο την ανάπτυξη της ιαπωνικής οικονομίας

Kuroda (BoJ): Ο εμπορικός προστατευτισμός και η αστάθεια στις αγορές θέτουν σε κίνδυνο την ανάπτυξη της ιαπωνικής οικονομίας
Ο επικεφαλής της Bank of Japan εξέφρασε την πεποίθησή του ότι παρά τους κινδύνους, η οικονομία της Ιαπωνίας θα συνεχίσει να επεκτείνεται
Την ανάγκη επαγρύπνησης απέναντι στους κινδύνους που υπάρχουν για την ανάπτυξη της ιαπωνικής οικονομίας επεσήμανε σήμερα (19/10) ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, Haruhiko Kuroda, αναφερόμενος στην αυξανόμενη τάση εμπορικού προστατευτισμού και την αστάθεια στις χρηματοπιστωτικές αγορές.
Ειδικότερα, ο κ. Kuroda, ανέφερε ότι «πρέπει να επαγρυπνούμε απέναντι στις πρόσφατες κινήσεις προστατευτισμού και τις εξελίξεις στις χρηματοπιστωτικές αγορές», εκτιμώντας ωστόσο ότι «η οικονομία πιθανότητα θα συνεχίσει να επεκτείνεται με μέτριους ρυθμούς».
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι ενώ δεν έχει δει να δημιουργούνται υπερβολές στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ιαπωνίας, «τα περιφερειακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είδαν τα κέρδη τους βα μειώνονται εξαιτίας του μειωμένου πληθωρισμού και των παρατεταμένων χαμηλών επιτοκίων».
«Η αύξηση των τιμών υστερεί μετά την οικονομική ανάπτυξη και τη στενότητα της αγοράς εργασίας, ακόμα και αν η τάση είναι ευνοϊκή», υπογράμμισε ο επικεφαλής της Bank of Japan, προσθέτοντας παράλληλα ότι η τράπεζα θα διατηρήσει τη δυναμική προς το στόχο του πληθωρισμού στο 2%, μέσω της τρέχουσας νομισματικής πολιτικής.
«Η οικονομία μπορεί να συνεχίστει τα μέτρια επίπεδα επέκτασης και οι εξαγωγές δείχνουν μία τάση ανάκαμψης», σύμφωνα με τον κ. Kuroda, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο πληθωρισμός θα επιστρέψει σταδιακά κοντά στον στόχο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης