Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Draghi προειδοποίησε τους Ευρωπαίους ηγέτες για την Ιταλία: Υψηλό το τίμημα για την ευρωζώνη

O Draghi προειδοποίησε τους Ευρωπαίους ηγέτες για την Ιταλία: Υψηλό το τίμημα για την ευρωζώνη
Ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Mario Draghi, προειδοποίησε τους Ευρωπαίους ηγέτες για τις συνέπειες αθέτησης των κανόνων της ΕΕ
Έντονο είναι το παρασκήνιο από τις Βρυξέλλες και τη Σύνοδο Κορυφής, καθώς όπως προκύπτει από τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, οι Ευρωπαίοι ηγέτες αλλά και ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Mario Draghi, έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για την Ιταλία.
Όπως αποκαλύπτουν οι Financial Times, κατά τη διάρκεια γεύματος στις Βρυξέλλες, ο Ολλανδός πρωθυπουργός, Mark Rutte, αλλά και ο Φιλανδός πρωθυπουργός, Juha Sipila, προειδοποίησαν τον Ιταλό πρωθυποργό, Giuseppe Conte, ότι ο ιταλός προϋπολογισμός θέτει σε κίνδυνο τις ευρύτερες συνομιλίες για τη μεταρρύθμιση της νομισματικής της ΕΕ.
Μάλιστα, όπως αποκαλύπτουν οι Financial Times, o Mario Draghi, ο οποίος συμμετείχε στη συνάντηση, επεσήμανε στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι θα είναι υψηλό το τίμημα για την ευρωζώνη από την υπονόμευση των κανόνων για τον προϋπολογισμό.
«Οι κανόνες πρέπει να τηρούνται προς όφελος όλων των κρατών μελών», τόνισε ο Draghi, λέγοντας πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η υπονόμευση τους οδηγεί σε μεγαλύτερη ευημερία. Αντίθετα, πρόσθεσε, είναι μεγαλύτερο τίμημα για όλους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης