Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βούτσης: Δεν υπάρχει ζήτημα αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης λόγω της παραίτησης Κοτζιά

Βούτσης: Δεν υπάρχει ζήτημα αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης λόγω της παραίτησης Κοτζιά
Η κυβέρνηση μένει προσηλωμένη στη Συμφωνία των Πρεσπών τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής
Την εκτίμηση πως δεν υπάρχει ζήτημα αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης λόγω της παραίτησης του Νίκου Κοτζιά από την θέση του υπουργού Εξωτερικών διατύπωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης.
Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο κ.Βούτσης και ερωτηθείς για το εάν η παραίτηση αυτή θα δημιουργήσει θέματα συνοχής στην κυβέρνηση είπε ότι «ο κ. Κοτζιάς δεν είναι απλά προσηλωμένος αλλά πρωταγωνιστής της εξωτερικής πολιτικής αυτή την τριετία, πάντα στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής υπό τον πρωθυπουργό».
«Με αυτήν την έννοια, επ΄αυτού, δεν υπάρχει ζήτημα αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης.
Η κυβέρνηση έχει όλα τα εκ του Συντάγματος προβλεπόμενα για να ολοκληρώσει το έργο της» τόνισε ο κ.Βούτσης, ο οποίος ερωτηθείς για τις επιπτώσεις της παραίτησης του κ.Κοτζιά στη Συμφωνία των Πρεσπών, είπε ότι η κυβέρνηση παραμένει σταθερά προσηλωμένη σε αυτήν.
«Έχει προκαλέσει μια ακόμη μεγαλύτερη βεβαιότητα ότι είμαστε σταθερά προσηλωμένοι να προχωρήσει και να ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή, η Συμφωνία των Πρεσπών, εφόσον βέβαια εξαντληθεί ο οδικός χάρτης από τη γείτονα χώρα.
Είμαστε αισιόδοξοι ότι αυτό θα γίνει.
Η χθεσινή εξέλιξη δεν ήταν μια καλή εξέλιξη.
Όμως διευκρινίστηκε σε όλους τους τόνους, σε ανώτατο επίπεδο, ότι η κυβέρνηση μένει προσηλωμένη στη μεγάλη αυτή επιλογή και με μεγάλη συνέπεια θα την υπηρετήσει με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να αναλαμβάνει υπουργός Εξωτερικών» υπογράμμισε ο κ.Βούτσης, ο οποίος επιβεβαίωσε τα όσα είπε ο κ.Κοτζιάς πως η Βουλή γνωρίζει τα ειδικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών με βάση το νόμο που ψηφίστηκε το 2017.
Όπως είπε, έως σήμερα έξι φορές η Βουλή έχει λάβει γνώση για τις δαπάνες άνω των 25.000 ευρώ, όπως ο νόμος ορίζει.
Σε ότι αφορά τα άλλα υπουργεία ο πρόεδρος της Βουλής απάντησε ότι δεν γνωρίζει «να υπάρχει σε κανένα άλλο υπουργείο καθεστώς απορρήτων δαπανών για εθνικούς σκοπούς».
«Η Βουλή τα τελευταία δύο χρόνια, για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους και του κοινοβουλευτισμού, έχει μπει στη διαδικασία ελέγχου των απορρήτων δαπανών του υπουργείου Εξωτερικών.
Επί χρόνια το ζήτημα του ελέγχου των απορρήτων δαπανών, ήταν ζήτημα που προκαλούσε εντάσεις και ερωτηματικά, και στην κοινή γνώμη.
Πριν αναλάβει η παρούσα κυβέρνηση, το 2013 και το 2014, με πρωτοβουλία του μετέπειτα πρωθυπουργού, του κ. Τσίπρα, είχε τεθεί αυτό το ζήτημα, ανοιχτά και δημοσίως, για την ανάγκη ελέγχου, γνώσης, που θα πρέπει να έχει η Βουλή, το κοινοβουλευτικό σύστημα, για τη διάθεση απορρήτων δαπανών του υπουργείου Εξωτερικών» τόνισε ο κ.Βούτσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης