Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Maire (Γάλλος ΥΠΟΙΚ): Είναι προς το συμφέρον μας να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να φτάσουμε σε συμφωνία με τη Βρετανία

Le Maire (Γάλλος ΥΠΟΙΚ): Είναι προς το συμφέρον μας να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να φτάσουμε σε συμφωνία με τη Βρετανία
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι μία συμφωνία που θα αποδυνάμωνε την ενιαία αγορά και την ΕΕ αποτελεί «κόκκινη γραμμή»
Στο γεγονός ότι η Γαλλία θα μπορούσε να στηρίξει μία επέκταση της μεταβατικής περιόδου για το Brexit, εξέφρασε σήμερα (18/10) ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Bruno Le Maire, τονίζοντας ότι είναι προς το συμφέρον της ΕΕ να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να επέλθει μία συμφωνία.
Ειδικότερα, ο κ. Le Maire διευκρίνησε ότι «ο Γάλλος πρόεδρος θα αποφασίσει εάν η επέκταση της μεταβατικής περιόδου είναι προς το συμφέρον μας», προσθέτοντας παράλληλα ότι η Γαλλία έχει κάνει τις απαραίτητες προετοιμασίες για το ενδεχόμενο μη επίτευξης συμφωνίας.
Ο ίδιος, μιλώντας στο Public Senat TV, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «είναι προς το συμφέρον μας να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια μέχρι την τελευταία στιγμή ώστε να φτάσουμε σε συμφωνία με τη Βρετανία».
Παράλληλα, ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι μία συμφωνία η οποία θα αποδυνάμωνε την ενιαία αγορά και την ΕΕ αποτελεί την «κόκκινή μας γραμμή».
Σημειώνεται ότι ο διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit, Michel Barnier, πρότεινε μία επέκταση της μεταβατικής περιόδου προκειμένου να δοθεί στη Βρετανία περισσότερος χρόνος ώστε να επιλυθεί το ζήτημα των ιρλανδικών συνόρων και να επιτεχυθεί συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.
Από την πλευρά της, η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, εξέφρασε την προθυμία της να συζητήσει μία ενδεχόμενη παράταση της μεταβατικής περιόδου, ακόμα και αν δεν σχεδιάζει να την εφαρμόσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης