Τελευταία Νέα
Διεθνή

Borghi (Λέγκα): Δεν έχουμε πρόθεση να βλάψουμε τις ιταλικές τράπεζες με τον προϋπολογισμό του 2019

Borghi (Λέγκα): Δεν έχουμε πρόθεση να βλάψουμε τις ιταλικές τράπεζες με τον προϋπολογισμό του 2019
Ο Borghi, επικεφαλής της επιτροπής προϋπολογισμού της κάτω βουλής, δήλωσε ότι δεν αποτελεί πρόθεση της κυβέρνησης να βλάψει τις ιταλικές τράπεζες μέσω του προϋπολογισμού
Να κατευνάσει τις ανησυχίες που προκαλεί το προσχέδιο του ιταλικού προϋπολογισμού 2019, αναφορικά με τις συνέπειες στον τραπεζικό κλάδο, επιχείρησε  βουλευτής της Λέγκας του Βορρά και στενός συνεργάτης του Matteo Salvini, Claudio Borghi.
Ο Borghi, επικεφαλής της επιτροπής προϋπολογισμού της κάτω βουλής, δήλωσε ότι δεν αποτελεί πρόθεση της κυβέρνησης να βλάψει τις ιταλικές τράπεζες μέσω του προϋπολογισμού.
Ωστόσο, με την αποδυνάμωση του ευρώ έναντι του ελβετικού φράγκου, αλλά και την πτώση των ιταλικών μετοχών και ομολόγων, υπό το βάρος των διαρροών ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σκοπεύει να απορρίψει το ιταλικό σχέδιο προϋπολογισμού που υποβλήθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι Ιταλοί δεν κρύβουν το φόβο για τις καταθέσεις τους.
Σύμφωνα με την Telegraph, σε μια τάση που θυμίζει έντονα την πορεία που προκάλεσε την σχεδόν κατάρρευση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος (το 2015), οι Ιταλοί προσπαθούν να μετατρέψουν τα ευρώ τους σε ελβετικά φράγκα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης