Τελευταία Νέα
Πολιτική

Όσο Καμμένος και ΑΝΕΛ δεν ανακάμπτουν δημοσκοπικά, θα στηρίζουν έως το τέλος την κυβέρνηση Τσίπρα

Όσο Καμμένος και ΑΝΕΛ δεν ανακάμπτουν δημοσκοπικά, θα στηρίζουν έως το τέλος την κυβέρνηση Τσίπρα
Εάν στην FYROM η Βουλή δεν εγκρίνει την συμφωνία των Πρεσπών τότε το πιθανότερο σενάριο είναι ότι θα κερδίσει χρόνο έως τις εκλογές χωρίς το άγχος της κυβερνητικής αντοχής και δοκιμασίας.
Όσο ο Πάνος Καμμένος ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν βλέπει δημοσκοπικό φως, δεν βλέπει οι ΑΝΕΛ να ανακάμπτουν δεν υπάρχει ουδεμία περίπτωση να ρίξουν την κυβέρνηση.
Ο Καμμένος θα στηρίξει την κυβέρνηση Τσίπρα τουλάχιστον έως τον Μάιο 2019 που είναι και η πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα.
Οι ΑΝΕΛ εμφανίζουν εκφυλιστικά – διαλυτικά σημάδια.
Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι ΑΝΕΛ θα αποτύχουν να περάσουν το 3% το ελάχιστο όριο εισόδου στην ελληνική βουλή.
Εάν σήμερα έπεφτε η κυβέρνηση, θα προκηρύσσονταν εκλογές και οι ΑΝΕΛ θα έμεναν εκτός και ο Καμμένος θα ετίθετο εκτός της πολιτικής σκηνής.
Ο Καμμένος έχει εμφανιστεί εσχάτως να κερδίζει πολιτικούς πόντους ωστόσο ακόμη αυτό δεν έχει μεταφραστεί σε δημοσκοπικό αποτέλεσμα.
Είναι όμως πιθανό ο στόχος να μην επιτευχθεί καθώς τα νέα δεξιά κόμματα που έχουν δημιουργηθεί φαίνεται ότι απορροφούν μέρος της εξασθενημένης δύναμης των ΑΝΕΛ.
Όσο οι ΑΝΕΛ είναι στο 1,5% είναι απλό δεν θα ρίξουν την κυβέρνηση θα συνεχίσουν να την στηρίζουν.
Ο Καμμένος από εμφανιζόμενος τελειωμένος πολιτικός, φαίνεται ότι κάνει κινήσεις ποντάροντας στο εκλογικό αποτέλεσμα.
Και ενώ ο Πάνος Καμμένος έχει σχέδιο, γιατί ο Τσίπρας να θυσιάσει τον Κοτζιά τον υπουργό Εξωτερικών;
Δεν είναι μόνο θέματα διαχείρισης κονδυλίων έχει να κάνει και με την γενικότερη στρατηγική Τσίπρα, ανέλαβε εξαναγκαστικά το υπουργείο Εξωτερικών στηρίζοντας τον Καμμένο.
Ο Τσίπρας θυσίασε ένα κομμουνιστή – Μπολσεβίκο σύντροφο του τον Κοτζιά για ένα δεξιό Καμμένο όχι αυτή δεν είναι η σωστή μετάφραση.
Ο Τσίπρας ήθελε να περάσει ένα μήνυμα ότι ο Καμμένος αποτελεί τον βασικό του συνεργάτη και είναι διατεθειμένος να τον στηρίξει.
Συν τοις άλλοις υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι υπήρξε και εξωτερική παρέμβαση για την παραίτηση Κοτζιά αλλά προφανώς κάτι τέτοιο δεν θα το επιβεβαιώσει κανείς.
Ο Κοτζιάς θυσιάστηκε στον βωμό των πολιτικών ισορροπιών που εξυπηρετούν τον Τσίπρα.
Ο Κοτζιάς προφανώς και δεν θα ρίξει την κυβέρνηση και προφανώς με την στάση του αποποιείται τις ευθύνες των όσων θα συμβούν με την FYROM.
Εάν στην FYROM η βουλή εγκρίνει την συμφωνία των Πρεσπών ο Τσίπρας θα πρέπει να κάνει απίστευτες πολιτικές ακροβασίες για να ξεπεράσει τα κυβερνητικά εμπόδια.
Εάν στην FYROM η Βουλή δεν εγκρίνει την συμφωνία των Πρεσπών τότε το πιθανότερο σενάριο είναι ότι θα κερδίσει χρόνο έως τις εκλογές χωρίς το άγχος της κυβερνητικής αντοχής και δοκιμασίας.
Αυτό το σενάρο δεν είναι απίθανο να εξελιχθεί σε βασικό σύντομα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης