Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ανασχηματισμός - ανάγκης από τον Macron - Τρεις νέοι υπουργοί

Γαλλία: Ανασχηματισμός - ανάγκης από τον Macron - Τρεις νέοι υπουργοί
Nέος υπουργός Εσωτερικών διορίστηκε ο στενός συνεργάτης του προέδρου Μακρόν Christophe Castaner
Προχώρησε, τελικά, στον αναμενόμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, ο Emmanuel Macron, καθώς άλλαξαν πρόσωπα στα υπουργεία Εσωτερικών, Γεωργίας και Πολιτιμού.
Όπως αναφέρει το Euractiv νέος υπουργός Εσωτερικών διορίστηκε ο στενός συνεργάτης του προέδρου Macron και υφυπουργός αρμόδιος για τις Σχέσεις με το Κοινοβούλιο, Christophe Castaner.
Πέρα από τις μεταρρυθμίσεις στον Κανονισμό του Δουβλίνου, το ζήτημα των σχέσεων με την Ιταλία με αφορμή το μεταναστευτικό πρόκειται να βρεθεί στην κορυφή της ατζέντας του κ. Castaner.
Ο ίδιος έχει επανειλημμένα επικρίνει την πολιτική του «κλειστού λιμένα» που εφαρμόζει ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιταλίας, Mateo Salvini.
Επιπλέον, το ζήτημα της κατανομής της ευθύνης για την υποδοχή προσφύγων – μετά την αποτυχία της πολιτικής για τις ποσοστώσεις που πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή – θα αποτελέσει εξίσου μείζον ζήτημα για το νεοδιορισθέντα υπουργό Εσωτερικών.
Αναφορικά με το υπουργείο Γεωργίας, ο γερουσιαστής και πρώην σοσιαλιστής, Didier Guillaume, αντικατέστησε τον Stéphane Travers σε μια κρίσιμη στιγμή για το μέλλον της ευρωπαϊκής γεωργίας.
Ο νέος υπουργός θα πρέπει να αναλάβει τα ηνία των διαπραγματεύσεων για το μέλλον της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, καθώς η Γαλλία αποτελεί κύριο δικαιούχο.
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο ζήτημα, δεδομένου ότι η Επιτροπή πρότεινε περικοπές στην ΚΑΠ, προκαλώντας μεγάλη δυσαρέσκεια στο Παρίσι.
Τέλος, το χαρτοφυλάκιο του Πολιτισμού μετατίθεται στο πρώην στέλεχος του κόμματος Les Republicains, Franck Riester, ο οποίος διαθέτει πλούσια εμπειρία στο συγκεκριμένο τομέα, καθώς από το 2009 έως τα τέλη του 2015 ήταν μέλος του Collège de l’Hadopi, της ανώτερης αρχής για τη προστασία της πνευµατικής ιδιοκτησίας στο Διαδίκτυο και τη διάδοση των έργων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης