Τελευταία Νέα
Οικονομία

Χουλιαράκης: Ένα και μοναδικό το σενάριο για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2019

Χουλιαράκης: Ένα και μοναδικό το σενάριο για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2019
O αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, επιχείρησε να βάλει τέλος στη φημολογία για δύο διαφορετικά προσχέδια προϋπολογισμού για το 2019
Να βάλει τέλος στη φημολογία για δύο διαφορετικά προσχέδια κρατικού προϋπολογισμού για το 2019 επιχείρησε να βάλει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.
Όπως διευκρίνισε μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, δεν είναι διαφορετικό το προσχέδιο της 1ης Οκτωβρίου που κατατέθηκε στη Βουλή με εκείνο της 15ης Οκτωβρίου που κατατέθηκε στην Κομισιόν.
«Είναι δύο τα προσχέδια, ένα και κοινό το περιεχόμενο», επέμεινε και διευκρίνισε ως προς τη μορφή του προσχεδίου ότι από φέτος και στο εξής η χώρα είναι υποχρεωμένη να καταθέτει την πρώτη Δευτέρα κάθε Οκτωβρίου ένα προσχέδιο στη Βουλή και ένα στην Κομισιόν στις 15 Οκτωβρίου.
«Η μορφή του προσχεδίου είναι κοινή και κλειδωμένη για όλα τα κράτη μέλη», είπε μετά τις αναφορές της αντιπολίτευσης σε δύο σενάρια» τόονισε και επεσήμανε ότι η μορφή αυτή έχει δύο πυλώνες: ο πρώτος πίνακας αποτελεί το σενάριο βάσης που περιλαμβάνει τα κύρια δημοσιονομικά μεγέθη όπως θα διαμορφώνονταν αν δεν υπήρχε καμία νομοθετική παρέμβαση, ενώ στον δεύτερο πίνακα είναι η περιγραφή των παρεμβάσεων που σκοπεύει να ενσωματώσει η κυβέρνηση στο τελικό σχέδιο που θα κατατεθεί στις 21 Νοεμβρίου.
Ερωτηθείς πως εξηγείται το γεγονός ότι το πρωτογενές πλεόνασμα από 3,56% του ΑΕΠ στο προσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή έγινε 3,9% του ΑΕΠ στο προσχέδιο που κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο κ. Χουλιαράκης υποστήριξε πως στο δεύτερο κείμενο τα δημοσιονομικά μεγέθη μετατρέπονται σε όρους μεταμνημονιακής εποπτείας κι ως εκ τούτου προκύπτει μια διαφορά της τάξης του 0,1 με 0,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης