Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γ.Γ. Ειδικών Φρουρών: Οι κουκουλοφόροι είχαν σκοπό την αφαίρεση ζωής αστυνομικού

Γ.Γ. Ειδικών Φρουρών: Οι κουκουλοφόροι είχαν σκοπό την αφαίρεση ζωής αστυνομικού
Οι κουκουλοφόροι είχαν σκοπό την αφαίρεση ζωής αστυνομικού, κατήγγειλε ο κ. Στράτος Μαυροειδάκος
Οι κουκουλοφόροι που έκαναν την επίθεση με μολότοφ στο Α.Τ. Ομόνοιας «είχαν σκοπό την αφαίρεση ζωής αστυνομικού», δήλωσε ο γ.γ. των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος.
«Έριξαν μολότοφ για να κάψουν ζωντανό τον οδηγό και τους επιβάτες που ήταν στο όχημα πεζών περιπολιών», κατήγγειλε ο κ. Μαυροειδάκος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6».
«Μετά τους χτύπησαν και με πτυσσόμενα γκλοπ» πρόσθεσε ο κ. Μαυροειδάκος επισημαίνοντας ότι από τις τουλάχιστον 30 μολότοφ που πέταξε η ομάδα ατόμων οι 10 είχαν στόχο τον σκοπό.
«Ο συνάδελφος εκεί ευτυχώς αντέδρασε ψύχραιμα και διαφύλαξε τον οπλισμό του και τη σωματική του ακεραιότητα», συμπλήρωσε.
Είπε επίσης ότι μία από τις μολότοφ είχε στόχο τα κρατητήρια «αλλά ευτυχώς δεν ανεφλέγη».
Τη χθεσινή «δολοφονική επίθεση από τους ‘γνωστούς και χαϊδεμένους’» στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας καταδίκασε νωρίτερα η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών (ΕΑΣΥΑ), ενώ κάλεσε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας το μεσημέρι στο σημείο της επίθεσης.
Από την επίθεση τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί.
Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ οι τρεις εξ αυτών αποχώρησαν χθες το βράδυ μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών και ο τέταρτος βγήκε από το νοσοκομείο σήμερα το πρωί.
Υπενθυμίζεται ότι οι δράστες, οι οποίοι φέρεται να ανήκουν στον αντεξουσιαστικό χώρο, επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα στο Α.Τ. Ομόνοιας, στην οδό Βερανζέρου.
Νωρίτερα, είχαν εκτοξεύσει μολότοφ και σε βαν της Διεύθυνσης Αστυνομίας, το οποίο ήταν σταθμευμένο στη συμβολή των οδών Γ’ Σεπτεμβρίου και Βερανζέρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης