Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μήνυμα Τσίπρα στο υπουργικό: Μην ενδώσετε στις πιέσεις της Δεξιάς για ανατροπή της κυβέρνησης - Άγριος καβγάς Καμμένου - Κοτζιά για την ΠΓΔΜ

Μήνυμα Τσίπρα στο υπουργικό: Μην ενδώσετε στις πιέσεις της Δεξιάς για ανατροπή της κυβέρνησης - Άγριος καβγάς Καμμένου - Κοτζιά για την ΠΓΔΜ
Τη δέσμευση των υπουργών -μεταξύ των οποίων και ο κ. Καμμένος- ότι δεν θα ταυτιστούν με προσπάθειες της Δεξιάς για να ανατραπεί η κυβέρνηση με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας
(upd) Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση και κυρίως προς τον Πάνο Καμμένο έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, η οποία σημαδεύτηκε από την άγρια κόντρα Κοτζιά - Καμμένου για το Σκοπιανό.
Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ζήτησε από όλους τους υπουργούς να δεσμευθουν ότι δεν υπάρχει σκέψη να ταυτιστούν και δεν θα ταυτιστούν ποτέ με τις προσπάθειες της Δεξιάς και της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς για να ανατραπεί η κυβέρνηση, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά με πραγματική αιτία την επιθυμία τους να ανατρέψουν την πορεία εξόδου από την κρίση με την κοινωνία όρθια και ως εκ τούτου, δεν θα στηρίξουν ενδεχόμενη πρόταση μομφής της ΝΔ κατά της κυβέρνησης.
Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε την ανάγκη ενότητας της κυβέρνησης, σε μια περίοδο που μπορεί να δρέψει τους καρπούς μια προσπάθειας 3,5 ετών, καθώς πλέον βρισκόμαστε στη μεταμνημονιακή περίοδο.
«Κατανοώ οτι το θεμα της ΠΓΔΜ δημιουργεί διάφορες.
Δεν μπορεί ομως στο όνομα αυτών των διαφόρων να προαναγγέλεται ή να προεξοφλείται το τέλος αυτής της κυβέρνησης.
«Δεν ζήτω απο κανέναν να αλλάξει θέση.
Ζήτω ομως να ξεκαθαρίσετε οτι δεν σκέφτεστε και δεν πρόκειται να ταυτιστείτε με την αντιπολίτευση σε πιθανή πρόταση μομφής εναντίον της κυβερνησης. 
Οτι δεν πρόκειται να ταυτιστεί κανένα μέλος της κυβερνησης με τις προσπάθειες δεξιάς και Ακροδεξιάς να ανατρέψουν την κυβερνηςη δήθεν με αφορμή το ονοματολογικό αλλα με αληθινή αιτία την επιχείρηση ανατροπής της προσπάθειας μας να αν ορθώσουμε την οικονομία να στηρίξουμε την κοινωνία και να επιταχύνουμε τις διαδικασίες κάθαρσης», ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πάνος Καμμένος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συμπλεύσει με τη Νέα Δημοκρατία στην προσπάθεια για την ανατροπή της κυβέρνησης, παρά το γεγονός ότι διατηρεί την άποψή του κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Άγριος καβγάς Κοτζιά - Καμμένου - Θα υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών η Κουντουρά

Άγριος καβγάς ξέσπασε στο υπουργικό συμβούλιο μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, με αφορμή τα όσα συνέβησαν κατά την επίσκεψη Καμμένου στις ΗΠΑ για το Σκοπιανό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εξωτερικών εξαπέλυσε επίθεση στον Πάνο Καμμένο, καταγγέλλοντας ότι εξυπηρετεί προσωπικές στρατηγικές σε βάρος της εθνικής εξωτερικής πολιτικής.
Προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί αν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απάντησε στην επίθεση που του εξαπέλυσε ο Ν. Κοτζιάς, ενώ τον ρόλο του...πυροσβέστη ανέλαβε ο Νίκος Παππάς.
Την ίδια ώρα, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, σχολιάζοντας σχετικές διαρροές, ανέφερε μέσω Twitter ότι θα ψηφίσει κατά συνείδηση σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.
«Στο Υπουργικό Συμβούλιο δήλωσα ότι στηρίζω την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της.
Και διευκρίνισα ότι πάντα ψηφίζω κατά συνείδηση, όπως έκανα μέχρι σήμερα στην πολιτική μου διαδρομή.
Αυτό είπα και μόνο, για οτιδήποτε άλλο γράφεται, δεν ισχύει», διευκρινίζει η υπουργός Τουρισμού.

Αισιοδοξία για την οικονομία

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης, που δεν θα περιέχει περικοπές συντάξεων, θα γίνει δεκτό από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε κατά την εισήγηση του ότι για πρώτη φορά η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε σχέδιο προϋπολογισμού στη διαδικασία του ευρωπαϊκού εξαμήνου, επιβεβαιώνοντας την καθαρή έξοδο της χώρας από την μνημονική επιτροπεία.
Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε ότι στο σχέδιο καταγράφεται η πρόθεση της κυβέρνησης:
• Να μην εφαρμοστεί το μέτρο της περικοπής των συντάξεων, με δεδομένο ότι επιτυγχάνεται ο στόχος του 3,5% χωρίς το μέτρο αυτό
• Να εφαρμοστούν τα μέτρα λελογισμένης δημοσιονομικής επέκτασης που εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ.
Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα των νομοθετικών παρεμβάσεων για την υλοποίηση της δημοσιονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, που εξαγγέλθηκε στη ΔΕΘ με αποκορύφωμα την ψήφιση του προϋπολογισμού.
Η εκκίνηση των διαδικασιών για την Συνταγματική αναθεώρηση στις αρχές Νοέμβρη, τέθηκε ως προτεραιότητα από τον πρωθυπουργό, στη βάση των προτάσεων του Ιούλη 2016 και των συμπερασμάτων του εθνικού διαλόγου.

Σύσκεψη στο Μαξίμου για τον προϋπολογισμό

Εν τω μεταξύ, στο Μέγαρο Μαξίμου είναι σε εξέλιξη σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα για τον προϋπολογισμό σε συνέχεια του υπουργικού συμβουλίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για προγραμματισμένη σύσκεψη.
Στη σύσκεψη συμμετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών, Οικονομίας, οι τρεις υπουργοί Επικρατείας, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό Δημήτρης Λιάκος και ο γγ Συντονισμού, Δημήτρης Παπαγιαννάκος.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης