Τελευταία Νέα
Διεθνή

Borghi (Λέγκα του Βορρά): Θέλουμε να τελειώσει ο πόλεμος λέξεων με την ΕΕ για τον προϋπολογισμό

Borghi (Λέγκα του Βορρά): Θέλουμε να τελειώσει ο πόλεμος λέξεων με την ΕΕ για τον προϋπολογισμό
Ο οικονομικός σύμβουλος της Λέγκας του Βορρά, Claudio Borghi, υπερασπίστηκε τα σχέδια της ιταλικής κυβέρνησης για αύξηση των δαπανών
Τα σχέδια δαπανών που πρότεινε η ιταλική κυβέρνηση μπορεί να την έχουν φέρει σε ρήξη με την Ευρώπη, αλλά είναι ό,τι χρειάζεται η χώρα για να αναπτυχθεί, δήλωσε στο CNBC ο οικονομικός σύμβουλος της Λέγκας του Βορρά, Claudio Borghi.
«Ελπίζω ότι στο τέλος ο πόλεμος των λέξεων θα τελειώσει και ότι θα επικρατήσει η καλή λογική και όλοι θα καταλάβουν ότι αυτού του είδους ο προϋπολογισμός είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεται η Ιταλία για να αντιμετωπίσει τα χρόνια τις έλλειψης ανάπτυξης» δήλωσε στο CNBC.
«Το μοναδικό πρόβλημα είναι η έλλειψη της ανάπτυξης και αυτό οφείλεται στην έλλειψη εσωτερικής ζήτησης.
Έτσι το μόνο πράγμα που δεν μπορούμε να κάνουμε είναι να κάνουμε κάτι που θα συμπιέσει ακόμα περισσότερο τη ζήτηση» πρόσθεσε.
Παράλληλα, ο Borghi επεσήμανε ότι η Ιταλία πρέπει να βάλει μπρος στις μηχανές και ότι η χώρα, η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, έχει εγκλωβιστεί σε ένα σπιράλ θανάτου λόγω των πολιτικών λιτότητας που δεν έχουν επιτύχει τους στόχους της.
«Ήταν ένα σπιράλ θανάτου διότι οι πολίτες πλήρωναν περισσότερους φόρους, ξόδευαν λιγότερα, εταιρείες έκλεισαν και προχώρησαν σε απολύσεις.
Τώρα, πρέπει να έχουμε την αρχική ώθηση για να αντιστρέψουμε αυτό το είδος σπιράλ και πιστεύω ότι ο προϋπολογισμός είναι το σωστό πράγμα για να το πετύχουμε» τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης