Κρεμλίνο σε Trump: Δεν υπάρxουν τεκμηριωμένες κατηγορίες για συμμετοχή Putin σε «δηλητηριάσεις»

Κρεμλίνο σε Trump: Δεν υπάρxουν τεκμηριωμένες κατηγορίες για συμμετοχή Putin σε «δηλητηριάσεις»
Το Κρεμλίνο είναι πεπεισμένο ότι δεν μπορούν να υπάρξουν τεκμηριωμένες κατηγορίες κατά του Ρώσου προέδρου V. Putin ότι εμπλέκεται σε πολιτικές «δολοφονίες και δηλητηριάσεις»
Το Κρεμλίνο είναι πεπεισμένο ότι δεν μπορούν να υπάρξουν τεκμηριωμένες κατηγορίες κατά του Ρώσου προέδρου V. Putin ότι εμπλέκεται σε πολιτικές «δολοφονίες και δηλητηριάσεις», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου D. Pescov, με αφορμή τα όσα δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος D. Trump σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS,
«Ο Αμερικανός πρόεδρος, δεν απηύθυνε ευθέως καμία κατηγορία.
Αλλά και δεν μπορούν να υπάρξουν οι οποιεσδήποτε κατηγορίες κατά του Ρώσου προέδρου, που να τεκμηριώνονται με κάποια επιχειρήματα και πολύ περισσότερο με αποδείξεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου
Νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος Trump σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS, απαντώντας στο ερώτημα αν θεωρεί ότι υπάρχει ενδεχόμενο ο Putin να εμπλέκεται σε πολιτικές «δολοφονίες και δηλητηριάσεις», είχε πει: «Πιθανόν».
Η ερώτηση τέθηκε στον Αμερικανό πρόεδρο με αφορμή την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ρώσου πρώην κατασκόπου S. Skripal και της κόρης του στο Σάλσμπερι του Λονδίνου, η οποία κατά την άποψη της βρετανικής κυβέρνησης έγινε από τους Ρώσους A. Petrov και R. Bosirov, που είναι πράκτορες της υπηρεσίας πληροφοριών του ρωσικού στρατού, τα πραγματικά ονόματα των οποίων όπως είχε αποκαλύψει ο βρετανικό Τύπος είναι A. Miskin και A. Cepiga.
Ο Pescov παρατήρησε ότι με βάση τις δηλώσεις του αυτές, δεν θα έλεγε ότι ο Trump υπέθεσε το ενδεχόμενο μιας τέτοιας εμπλοκής όπως έκαναν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
«Στην περίπτωση αυτή, ασφαλώς θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε ευέλικτα και τις γλωσσικές ιδιαιτερότητες. Είναι κατανοητό πως άλλη απάντηση δεν θα μπορούσε να υπάρξει : αυτή είναι η απάντηση του προέδρου των ΗΠΑ», δήλωσε ο Pescov.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου υπογράμμισε ότι η Ρωσία δεν είχε, δεν έχει και μελλοντικά δεν μπορεί να έχει καμιά σχέση με τέτοιου είδους κατηγορίες.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS